55-klubbens Skärgårdskryss, genomförd

Försökte koppla upp mej under helgen för att lämna rapporter men tekniken krånglade och tålamodet tröt så här kommer en kort sammanfattning.

Från Lilla Skratten kappseglade fem jakter till Säck medan den södra eskadern innehöll fyra jakter som inte tävlade. Båda eskadrarna anlände till Säck vid tre-fyra-tiden och den överriggade SK22 Lyst segrade i kappseglingen, tre minuter före SK95 La Morena i mål.

Under dagen och kvällen anlände 18 båtar som var med i eskadern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eskadern samlad i Säck, vita båten på båda bilderna är totalsegraren SK55 S48 Jarramas


Alla deltog inte i lördagens kappsegling till Paradiset men tretton båtar räknades med i resultatlistan med SK55 Jarramas på första plats på beräknad tid. Tvåa blev SK30 Pani och trea placerade sig SK95 La Morena. Efter målgången blev det tipspromenad med 21 frågor, även här segrade Jarramas men med samma poäng som SK40 Rivals besättning. På söndagen kappseglades från Paradiset till Vindalsö och även denna gång lyckades Jarramas utklassa konkurrenterna. Andra och tredjeplatsen byttes denna gång av Pani (trea) och La Morena (tvåa).

Prisutdelning med ett stort prisbord hölls på eftermiddagen och de som skänkt priser var Alandia, SeaSea, Impero IT, Pondus Snickeri, Lars Nordlund och Sven Matton. Jarramas tog naturligtvis förstapriset totalt och La Morena andrapriset men på tredje plats smög sig SK55 L´Aiglon II som hade deltagit i fredagens kappsegling och således placerat sig före Pani och ytterligare tolv deltagare.

Kvällen tillbringades med grillning på lägerbålsplatsen och på söndagen avseglade båtarna hemåt i olika grupperingar. En härlig helg att minnas lång tid framöver!

Visningar: 177

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor