Andra helgen på båtmässan var Olav från Oslo här för att bevista båtmässan, en tradition vi har haft i 20 år nu, och under fredagens krogbesök satt vi och filosoferade om hur mycket jobb som är kvar innan Ninni kan sjösättas. Efter några öl och mycket resonerande fram och tillbaks landade vi på 120 arbetsdagar, detaljerna kan jag inte riktigt redogöra för nu men det är kanske ett rimligt antagande och med senaste tidens jobb så har jag kommit ner till 113 och en halv dag kvar efter dagens jobb (men jag tror inte vi tog höjd för om något gick galet....).

Så idag hade jag föresatt mej att få bort de tre träspanten och stumparna av järn som satt fast under dem tidigare samt alla nitar som suttit i spanten. Redan i mars tog jag bort en del av spanten och igår så spräckte jag resten av trät utom stumparna som sitter innanför balkvägarn. Stämjärn upp innanför balkvägarn för att med våld få bort stumparna och det tog en stund. Sedan ska nitarna i balkvägarna bort och som vanligt var det en blandning av gamla krökta nitar och nya grova och någon rostfri skruv som bara gick runt. Mycket knep och knåp för att få bort dem men det gick till slut. Många nitar satt kvar (liknade faktiskt svampar) och de slog jag försiktigt ut så jag kunde knipsa av dem på utsidan och sedan trycka in dem igenom bordet igen. Anledningen till att jag inte knipsade av på insidan och slog ut var att jag (snål som jag är) vill ta hand om kopparnitarna. 53-56 kr kilot och med många nitar blir det en liten pluspost i ekonomin:-)

Sedan tittade jag på järnet som satt kvar i det nedre slaget och det var bara att ta fram vinkelkapen och söka sig fram till var nitarna varit. Rosten yrde och luften blev full av partiklar, ingen kul arbetsmiljö så jag fick leta fram ansiktsmasken innan jag fortsatte. Som vanligt hade järnnitarna rostat fast i borden så borrmaskinen fick jobba från både ut- och insidan och så på med handslägga och dorn. Trots att jag försökte vara ömsint och försiktig så lyckades jag fläka upp några stora bitar trä i de två nedersta borden. Ska jag limma fast bitarna igen eller ska jag utöka jobbet med att byta bord också? Borden är väldigt kupade just där och kommer att ta en hel del arbete i anspråk så jag valde att blanda lite lim och klämma fast bitarna igen medan dom fortfarande var "färska". Ska skrapa och slipa lite när de härdat för att göra en ny bedömning om de kan sitta eller om jag måste byta borden. Någonstans måste man nog dra en gräns och om jag plockar bort dessa sambord så är jag rädd att det kan finnas något innanför som jag inte vill se....,

Som sagt, 113 och en halv dag kvar!

Visningar: 42

Kommentar av Niklas Hallberg den 9 April 2011 kl. 21.08

Äh, strunta i samborden. Epoxyn löser problemet för många år framöver. Du måste ju få segla också.

 

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor