Tor Hedvalls blogg -- Oktober 2010 arkivera (4)

Spant hämtade och skrapan nästan klar

Igår hämtade jag två par spant hos Nisse men har inte hunnit börja passa in dem, det blir till kommande helg då jag hoppas på tre dagars båtjobb utan att bli störd av barn och käresta :-)


Tog loss skrapan ur limgiggen och gick lös på den med raspen, monterade blad och nu är det bara att prova och slipa lite till så att den passar för mina händer. Frågan är om man inte ska behålla den lite ruffa ytan så sitter den bättre i handen?…


Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 31 Oktober 2010 kl. 14.44 — Inga kommentarer

Långsamt lim......

Ägnade förmiddagen åt att svara på mejl och gjorde inköp, letade bland annat efter ett blad till skrapskaftet jag limmade igår men det fanns inga sådana blad på Jula eller K-rauta, jag får nog vända mej till en riktig järnhandel (kollade just på nätet och här finns en möjlighet: http://www.skrapex.se/raines_tragolv_ab_files/main_files/best_skrapex.htm Beställt nu).


Gick bort till…
Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 24 Oktober 2010 kl. 17.18 — 3 Inlägg

Pyssel med lite av varje

Dagens jobb blev lite skrapning på omöjliga ställen mellan spanten. Jag fick backa in i stickkojen och skrapa från det hållet för att koma åt ordentligt. Ett gäng nitar skulle också ut ur träspant och bordläggning så det var bara att krafsa ur plugghålen från utsidan och borra bort nitskallarna. Därefter slog jag in nitarna med ett smalt dorn så att det bara var att dra dem ur spanten på insidan med en hovtång.

Funderade lite på hur jag skulle kunna göra ett skaft till skrapbladen för att… Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 23 Oktober 2010 kl. 20.19 — Inga kommentarer

Lite finlir i combacken

Så har det gått en månad sedan sist och jag har knappt hunnit titta till båten men nu är familjen på annat håll ett tag och husbilen undanställd och täckt så Ninni kan få mer uppmärksamhet.
Sen start på dagen och egentligen inga planer på vad jag skulle göra men när jag gick in i båten så var det inga problem att hitta sysselsättning. Med en trilskande axel så ville jag…
Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 17 Oktober 2010 kl. 17.42 — Inga kommentarer

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor