Erik Olof Tidblads blogg -- Augusti 2009 arkivera (4)

Brännvinsfiske på Tvären

Det jag nu tänkte berätta om hände på tidigt 70-tal, tror att det var sommaren 1973, då man var ung och nyfiken på det mesta. Min kusin Bertil, (som var några år äldre), ägde då en mycket fin Folkbåt som alltid behövde en gast vid utflykter i skärgården runt Trosa.

Den låg på boj i Anderviken strax söder om Tullgarn. Jag var ofta med och lärde mig hur man skulle hantera båten, navigera, kryssa, läsa väder och allt som hör till ett sunt sjöliv. Det var en fin sommarhelg som vi bestämde att… Fortsätt

Tillagt av Erik Olof Tidblad den 31 Augusti 2009 kl. 22.08 — 3 Inlägg

Möte i sävsundetDet var i Juli 2005 som vi gick sjövägen från Trosa till Museihuset, frugan och jag, i vår Lill-Saxare för att närvara vid årets Fri Fart. Resan dit gick utan några större problem, båten fungerade perfekt och humöret var på topp,evenemanget likaså.

(Jag körde min Speedy för första gången på många år,det var kul!!)Men det jag tänkte berätta om hände på vägen tillbaka, när vi kom till sävsundet.

Vi var ganska trötta efter… Fortsätt

Tillagt av Erik Olof Tidblad den 27 Augusti 2009 kl. 16.40 — 1 Inlägg

Nu vet jag mer om

Tillverkningen av båtar i Gnesta som pågick från början av 60-talet och upphörde i slutet på 70-talet. Från början var det några olika typer av roddbåtar och kanoter men den som gick bäst var den snabba vattenskiddragaren som gjordes i flera hundra exemplar och såldes runt hela landet. Några av dessa borde finnas kvar och det skulle vara kul att se en sån på Fri Fart nästa år. Vill någon veta mer detaljer är det bara att vända sig till mig så ska jag… Fortsätt

Tillagt av Erik Olof Tidblad den 12 Augusti 2009 kl. 7.33 — 5 Inlägg

Visste ni att

Det har tillverkats snabba plastbåtar i Gnesta. Från 60-talet och in på 70-talet av ett företag som hette V-båtar
Finns det någon som vet mer om detta, eller kanske har en sådan båt?

Tillagt av Erik Olof Tidblad den 9 Augusti 2009 kl. 9.49 — 2 Inlägg

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor