Hallberg-Rassy 64 är en stor nyhet i dubbel bemärkelse. Det är den största båt som någonsin byggts av Hallberg- Rassy. Det är otvivelaktigt en äkta Hallberg-Rassy och modellen står samtidigt för en rad viktiga nyheter.
8,6 kubikmeter akterdäcksstuv
De enorma akterdäcksstuvarna på hela 8,6 kubikmeter sväljer en RIB om så önskas. Det finns en stor hydrauliskt
utfällbar badplattform.
Ren däckslayout
Däckslayouten är ren. Alla skylights och luckor är flushmonterade. De främsta 6,5 metrarna av däcket är helt flushat. Det finns ett soldäck integrerat i akterruffstaket. Ankarvinschen är dold under däck. Som uppgradering finns hydrauliskt kutterstag med rulle under däck och genuarulle under däck. Det finns totalt åtta förtöjningsknapar uppe på teakfotlisten, varav två springknapar på varje sida. Som tillbehör finns en hydraulisk landgång som kan fällas in helt och hållet i akterstuven.
Sittbrunnslängd 3,10 m
Sittbrunnen är ovanligt stor, 3,10 m lång, 55 cm längre än på Hallberg-Rassy 62. Det fasta sittbrunnsbordet i teak är rejält dimensionerat. Alla viktiga seglingsfunktioner hanteras redan som standard från sittbrunnen av en ensam seglare genom knappsegling från piedestalen. Knappsegling infördes av Hallberg-Rassy för sexton år sedan och är inregistrerat varumärke för Hallberg-Rassy. Som extrautrustning finns hydrauliskt kutterstag, hydraulisk gennaker eller till och med hydraulisk code zero. Alla rullas genom knapptryckning från styrpiedestalen. Nedgångsstickskotten sänks på elegant och enkelt sätt ned. Sittbrunnen är välskyddad av den Hallberg-Rassy- typiska vindrutan eller hardtopen.
Gott om naturligt ljus
Inredningen har ovanligt mycket naturligt ljus. Totalt finns så mycket som trettioen ljusinsläpp i båten. Därav är sex stycken skrovfönster. Skrovfönster är något som infördes av Hallberg-Rassy för 34 år sedan 1976. Man sitter och ser ut i salongen genom de fyra skrovfönstren där. En person med normallängd ser stående ut genom de stora salongsfönstren. Interiören erbjuder 12 alternativ i 5 sektioner, vilket blir 72 olika inredningslayouter för alla smaker och behov.
Kraftig maskin
Motorn är ovanligt väldimensionerad, till och med för en Hallberg-Rassy. Det är en 6-cylindrig Volvo Penta D6- 280 på 280 hk och 669 Newtonmeters vridmoment vid 2 500 varv per minut. Tankvolymen är även den generös för lång räckvidd med 1 800 liter bränsle och 1 300 liter färskvatten.
Stort maskinrum
Maskinrummet är stort och har plats för mängder av teknisk utrustning, är väl ljudisolerad och lättåtkomlig för
service och underhåll.
Hög båtfart ger en riktig milätare
Vattenlinjen är 2,23 m längre än på Hallberg-Rassy 62. Frers fartdiagram för Hallberg-Rassy 64 förutser 9,2 knops fart vid 5 m/s sann vind och 75 graders vindinfallsvinkel, och 11,5 knops båtfart med bara stor och traditionellt försegel i 12 m/s och 110 graders vindvinkel. Hög båtfart gör det här till en riktig milätare.
Riklig standardutrustning
Båten har ovanligt riklig utrustningsnivå redan som standard. Bl a ingår hydraulisk seglingshantering, 8 kW elverk, 20 hk bogpropeller, fyra hydrauliska vinschar, teakdäck, flushade skylights, segel, basinstrument, 120 A
laddare och 4000 W inverter.

Visningar: 111

Inlägg i den här diskussionen

Undrar vad dom räknar med att en sådan här mastodont ska kosta. Hua!
Det är nu man börjar nynna på "Om jag hade pengar..."

RSS

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor