Söker information om Bröderna Johansson, Kråkö och "Neptunia" 30`dubbelruff

Hei, kjöpte denne båten i Drammen i 2010. Det finns en messingplatta ved nergång til akterruff med inskriptionen "Bröderna Johansson, Kråkö", och et lite skåp i akterruff hvor det er ritsat inn "Neptunia, Br. Johansson, 1959". Skulle någon ha information, det vare sig om konstruktör, värv eller båten mottages detta med stor tack! Flera bilder finns under min profil.

Visningar: 676

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Kråkö är en liten bebodd ö utanför inloppet till Borgå, Finland.

Kråkö blev under 1900-talet känt för sina båtbyggerier. Bl.a bröderna Bror-Henrik och Börje W. Johansson som började bygga båtar under 1940-talet. Båtar byggda på Kråkö exporterades på 1950-talet både till USA och Sverige, och öns varv fick ett gott rykte för kvalitet.  Kråkö båtbyggarmuseum öppnades 1989.

http://designer2.kotisivut.com/?page=65.49.5&area=65

Dementi från en dement!!! Båten är snikrad i hop hos Bröderna Johanssons Båtbyggeri i Källby, inte Kråkö!!!

Är det t.om inte så att det skall vara Källvik???

Hej Michael; faktisk inte! Denna gång har jag fått det rätt :o) Titta på bilderna jag just la inn på min sida; ett av messingplattan och ett av et lite skåp i akterruffen.

Hur många "Bröderna Johansson" som byggt båtar har det funnits egentligen :-) ? Lätt förvirrande...

Om du inte har hittat någon information om båten så kan det här hjälpa, http://www.mys.fi/index.php?filename=f1020256436&lang=sve&f...

En liten "update"; Har nu varit i kontakt med Sten-Olof Wahlberg som övertog varven i 1973, tre år efter at Bröderna Johanssons Båtbyggeri lagdes ner! Det enda som kom ur det samtalet var vel egentligen at min båt sannolikt inte ble byggt i 1959 (dom byggde bara två med akterruff det året, och mätten på dom passade inte med Neptunia), men den generösa herrn skulle gjöra et djupdyk i arkiven och kanskje hittas nåt som gör at just min båt kan sporas! Krossade fingren... :)

...Jag blir mest förvånad att du fick någon som helst information ur sten-olof och det man får går låååångsamt. :o)

/Janne

RSS

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor