Fick syn på den här gamla båten senast jag var på besök i Värmland, den ser desvärre ganska risig ut i dagsläget. Kommer ihåg hur den såg ut då den var i bra skick och låg i sjön, jag har alltid tyckt att den är härligt ful-snygg på nåt vis.
Undrar nu om nån glasfibernostalgiker vet vad det kan vara för fabrikat och ålder på båten? En gissning är att den skulle kunna vara från tidigt 60-tal kanske. Jag vet att den hetat Bazooka men det är troligtvis inte namnet på fabrikatet eller modellen.

Visningar: 2854

Bilagor:

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Det är en Fisksätra Fidos - en av de tidigaste serietillverkade plastbåtarna från Fisksätra. Kul båt med fenor och allt. Fanns inredningen kvar?
Det gick snabbt!
En Fisksätra alltså, intressant att det var en av de första serietillverkade. Men vad innebär det för ungefärlig årsmodell, kan det vara 50-tal då kanske?

Om det finns inredning beror väl på hur man ser på saken. Fanns åtminstone ingen inredning monterad vad jag såg men det ligger ju en hel del lösa prylar i fören. Tyckte det såg ut som mahognybitar och jag antar att det var delar av stolar/soffa. Tror att ratt och styrning saknades helt.
1958 utvecklade Fisksätravarvet en "modern campingbåt i plast med övernattningsmöjlighet för två personer".
Båten döptes till Fidos camping och var 5,0x1,7 m och utrustad med utombordsmotor. Den tillverkades i ett 50-tal exemplar.
Känns inte som just de specifikationerna stämmer riktigt. Tror inte att den är 5 m lång, snarare 4m. Och campingbåt med övernattningsplats för två verkar lite optimistiskt. I ruffen kan knappast nån sova då den inte kan vara mer än dryga metern lång, men det är klart om man ligger på durken utanför med halva kroppen så...
Då är det ju knappast en Fidos???
I sittbrunnen finns två rader stolar. Fäll ryggstöden på de främre och vips så har vi trollat fram två underbara bingar för hårdhudade båtcampare... :-)
Aha det förklarar saken, på det sätt som att vanliga personbilar med fällbara ryggstöd ansågs vara utmärkta campingbilar på 50-60 talen också. Lite andra komfortkrav idag än 1958 kan man säga. Då kan man väl sluta sig till att båten på bilden är en Fidos Camping med ovan nämnda längd och bredd, tyckte den såg så kort ut för att vara 5 m bara.

Hade varit kul att se en bild på en Fidos Camping i gott skick. Nån som kan skaka fram det?
Kan inte riktigt se sambandet mellan Bazooka och Fido om man läser dessa annonser:

Däremot kanske en Levin-båt av nån liknande typ som denna

Tycker det stämmer ganska så bra med 1959-årsmodell... ;-)
Aha! En annan Fidos, dock inte Fidos-60...

Kunde du inte kastat in den bilden på en gång??
:-0

/MDå hade ju inte du lagt till dina bilder... Det gäller ju att locka fram.... :-)

/A

Finns en fido camping till salu på blocket...

http://www.blocket.se/kristianstad/Fido_camping_32477677.htm?ca=22&...

m v h

 

Pelle

RSS

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor