Försöker hjälpa en bekant som är på jakt efter Fords minsta v8 i marinutförande. Denna motor satt bland annat i Forslunds ess båtar. Har själv en likadan som jag håller ömt i kan det möjligtvis vara någon som känner till någon mer.Mvh Janne

Visningar: 490

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Vet inte men går det även att använda 60 hk Ford Vedette V8an? I så fall utökar det ju möjligheterna något.
Går väl kanske. men kylarlimporna och bakslaget + lite andra grejer är lite speciella och helst vill han ha den riktiga varan. Men visst det ena utesluter inte det andra.
Jag vet var det står en komplett V8 - visserligen en 1953 - 110 hk. Men kanske kan vara ngt?
Det är ingen racer den ska sitta i utan ruffad 6.5 meters båt. Problemet är propelleraxeln samt utrymmet i själva båten. Lilla v8 är verkligen liten men har fortfarande ljudet.
Hej,
jag sitter på en Ford Flathead-48, dvs den större modellen, 337 cui, ca 145 hk. Mycket bra skick. Renoverad men inte startad efter renovering. Backslag finns (BW Velvet Drive). Den passar bättre i en racer är i min 14 m jakt...
Kan tänka mig ett byte mot en diesel på min 100 hk.
Örjan, 070 518 85 17
Sorry,
jag läste föregående inlägg för dåligt... Stora V8-klumpen är nog för maffig för en "ruffad 6.5 meters båt"
Hej Örjan! Har just en 30-tals racer utan motor. Vad skulle du begära för din spis, om den var till salu? För näravarande har jag en bensin Ford raksexa ca 100 hk toppventilare (Zephyr) stående som nödlösning.
/Stefan
Hej Stefan, jag missade din fråga i november.
Om du fortfarande saknar en vettig motor, ring mig på 070 5188517
/Örjan
Åh, först nu såg jag ditt svar :-)! Jo, visst skulle jag vilja ha en sådan sid-8:a i min trebrunnare, men först skall båtsnickaren ta tag i den (i maj) och se om det går att göra båt av den igen utan att behöva byta hela båten. Den är i DÅLIGT skick :-). Förmodligen måste jag inledningsvis prioritera skrovrenoveringen innan jag vet om jag behöver motor, och i så fall vad. Men en gammal vinkelsida är mumma ! Jag ringer frampå och hör om du har den kvar om det blir aktuellt.
Har du några bilder på motorn får du gärna mejla till
stefan.lindberg@kammarkollegiet.se

Mvh
Stefan

Ps. Vedettemotorn är borta
Om motorn fortfarande saknas, kolla upp den här Vedetten:
http://www.blocket.se/kalmar/Ford_Sidventilsatta_26720781.htm?ca=18...

RSS

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor