Träbåtsfestival Skärhamn

Eventdetaljer

Träbåtsfestival Skärhamn

Tidpunkt: 16 Juli 2016 till 17 Juli 2016
Plats: Skärhamn, Tjörn
Webbsida eller karta http://www.träbåt.…
Eventtyp: träbåtsfestival
Organiserat av: Anders Lidqvist
Senaste aktivitet: Jul 14, 2016

Exportera till Outlook eller iCal (.ics)

Eventbeskrivning

Träbåtsfestival 2016 – Upprop och efterlysning.
Nytt för i år på Träbåtsfestivalen i Skärhamn är att vi har ett tema, tanken är att vi varje år under ett tema skall lyfta fram ett varv, båttyp eller annat.
Den 16-17 juli 2016 kommer vi att visa upp båtar från Lilla Kålviks Båtbyggeri på Orust. Detta varv har producerat båtar i Ek och Mahogny under många år, mest snipor men någon julle har också blivit till. Flera vackra andungar som tar andan ur åskådarna har också lämnat varvet. Vi brukar på Träbåtsfestival kunna visa upp 2-4 båtar varje år, denna gång är planen att ha en hel brygga med dessa skapelser.
Lilla Kålvik är en vik på insidan landtungan där Edsultshall och Mollösund tar emot västvindarna . Viken ligger mitt emot Nösund och här i det skyddade läget har varvet legat sedan slutet 60 talet.
Roland Persson var båtbyggaren som startade det hela, idag drivs varvet av dottern Christina och barnbarnet Johnny. Kännetecknet för varvet är sköna linjer, detaljerat träarbete och vackert rundade hörn.
Ni som har en båt byggs på Lilla Kålvik och tycker detta låter kul, gå in på www.träbåt.se och anmäl båten till festivalen. Frågor eller funderingar skickar Ni till info@trabat.se.
På festivalen i år planerar vi för 90-100 träbåtar, vi välkomnar båtar från andra varv och av andra stilar. Festivalen kommer att bjuda på hantverk, kunskap, musik, sång, dans, mat och dryck och mycket annat.
Välkomna till vackra Skärhamn i Juli! Med eller utan träbåt. Läs mer om festival och vår förening på www.träbåt.se

Kommentarplank

Kommentera

Erbjudande till Träbåtsfestival Skärhamn att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

Deltar (1)

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor