Michael Hackman kommentarer

Kommentarplank (18 kommentarer)

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

Klockan 11.17 den 10 April 2012, Robert Sollare sade ...

Hej

Se "DEL 22" av mina bilder:

 

Kan man ha en vindruta som inte löper 

parallellt med båten ?

Den är några nummer för smal......

 

mvh Robert Sollare

Klockan 19.50 den 10 Oktober 2011, Joakim Funhammar sade ...
Vet du va de är för pris på at chroma delar ca . Förstår att de eror på hur stort de är.om man har poleratt delarna.
Klockan 18.31 den 9 Februari 2011, Lennart Bodén sade ...

Du måste missförstått min fråga! Klart att jag svetsar, men frågan var att beta svetsen så den får en ren sotfri, och oxidfri, blang och fin!

Lennart

Klockan 14.04 den 5 Februari 2011, Jerker Nilsson sade ...

Hej Michael.

På västfronten intet nytt... Tyvärr har jag inte kommit någon vart på länge känns det som.

Jag har ännu inte kommit mig iväg till krigsarkivet! Det senaste är att Museiföreningen sveriges fritidsbåtar vill kolla på båten, men jag vet ingen tid för detta ännu. 

Jag och varvsägaren (tillika min mors man) har inspekterat och funderat kring båtens konstruktion och det är väldigt intressant måste jag säga. Aktern är tillsynes konstruerad med tre stockar, två i vattenlinjen och en stående. De två liggande stockarna övergår successivt föröver till konventionella bord. Vidare är spanten föröver skarvade, vilket får mig att tro att de övre borden med örat är påbyggt senare. Att originalkonstruktion, likt den av M/Y Hwila, var väldigt låg.

Jag har inte gjort en sak vad gäller själva renoveringen ännu. Först måste jag ha en mer permanent plats att hålla till på, jag hoppas att det skall lösa sig under våren. Sedan har jag kollat på ett gammalt lastbilssläp och göra till en båtvagn. Men det är lite skralt med tid över för båten då vi håller på att bygga ut huset, det går liksom före det mesta. Sedan hjälper det förstås inte att jag har 15 mil enkel väg ut till båten...

Vad gör ni själv, är ni yrkesverksam inom träbåtar?

 

Klockan 13.27 den 5 Februari 2011, Willy Ociansson sade ...

Jajamän, massor med parallela aktiviteter pågår...! Motorn finns hos Gymnasieskolans fordonsprogram och alla dynor och paneler är hos sadelmakaren. Håller på att jaga lokal där vi kan vara ett par dgr för att smörja in skrovet med ett specialfett som skall ha tid på sig att dra in till våren då polering och wax återstår. Köpte en orginalflaggstång och en rejäl flagga härom dagen. Ratten är i garaget för att återställas till nära nyskick etc.

Håller på att jaga efter båtens historia och har kommit en bit på väg redan. Det lutar åt Munchen eller Bodensjön i Bayern.

Vad vet du om trailerns tidigare vårdnadshavare och hur länge hade du haft den?

Klockan 15.20 den 16 Januari 2011, Henrik Widstrand sade ...

Vad är priset på pollare nr61 och ventil nr12 på din hemsida?

mvh

Henrik W

Klockan 23.19 den 2 Januari 2011, Willy Ociansson sade ...

Hej Michael och tack för senast. Har tagit till mig dina kloka synpunkter beträffande färgval på min båt och nu lutar det åt att behålla orginalkulören och bara bättra solblekta ytorna.

Trailern passar utmärkt - har du någon historik på den så är jag tacksam.

Mvh Willy O

Klockan 22.45 den 28 Oktober 2010, Jerker Nilsson sade ...
Hejsan, och tackar som frågar!
Jag har inte gjort mer med båten än att städa ur den från förmultnande löv och barr och demonterat en bottengenomföring för att få ut vattnet. Nu skall hon få stå och torka ut ordentligt innan jag beslutar hur jag går tillväga. Vad gäller efterforskningarna har jag kommit fram till att båten med största sannolikhet ägts av marinen snarare än rekvirerats från civilt bruk. Det är troligtvis en båt från kustartelleriet, KA4 och skall således stå upptagen i något som kallats februariuppgifter. Detta var årliga inventarier från varje förband som sändes till marinförvaltningen. Det blir nog att åka till Stockholm och krigsarkivet nästa och rota igenom dessa för att komma vidare. Förhoppningsvis finns dessa bevarade!
Sedan hittade jag ju en båt från Donsö i Göteborgs skärgård som hade samma typ av akter. Jag skall se om jag kan finna något om var denna är byggd och vem som ritat henne. Kanske är det en systerbåt.
Klockan 13.45 den 25 Augusti 2010, Mikael Hedström sade ...
Tackar, inte klar över problemet än (måste hitta lite ny motivation) men det får bli helrenovering eller nytt longblock nu då jag har tiden för mig...
Klockan 0.42 den 19 Augusti 2010, Jens G. Johansson sade ...
Hej Michael!
Jag kommer nog inte provbleka än på några veckor eftersom jag just nu iordningställer allt inför renoveringsstarten med inköp av diverse lampor, ställningar med mera. Vi hörs igen framöver angående blekningen.
Klockan 2.46 den 8 Augusti 2010, Johan Hansson sade ...
Hur har de lyckats att få upp den till 3.0 liter.... med min bestyckning och nya munstycken i förknasaren borde den hamna på runt 300 hk som sugmotor... inte illa!... hummm... PRIS?
Klockan 22.41 den 2 Augusti 2010, Johan Hansson sade ...
Om vi hamnat vid finlandsfärjan... eller den hos oss... hade vi kanske nog dragit in lite mera kosing till Anders.. men fan vad svårt den hade haft att vända i kanalen.... det skulle jag vilja sett!...
Klockan 22.38 den 2 Augusti 2010, Johan Hansson sade ...
Klart jag har båten klar till nästa år... för då kommer ju du med din supercharged V8 snipa... HAHAHA ...
Klockan 12.56 den 9 April 2010, Mats Thorsson sade ...
Hej Michael. Tyvärr har jag inte fler bilder av Portierbåten från Retromobileutställningen. Men firman som skulle auktionera ut den hette www.osenat.com. Sök vidare där./Mats
Klockan 15.30 den 20 Mars 2010, Janne Hansson sade ...
Hej Michael! Har försökt godkänna dig till gruppen "Bröderna Larsson en jädra massa gånger nu. Men det värkar som min dator har angripits av någon typ av demens, suck!
(Eller är det jag...) Men håll ut så fixar det nog sig till slut. :o)
Klockan 22.04 den 28 Februari 2010, stefan sandström sade ...
hej michael tack för såg att det va fel på min länk till Ronillas hem sida...men nu e det fixat å funkar bra..mvh stefan..PS. det kommer svar om min förra båt snart..
Klockan 12.54 den 15 Januari 2010, Magnus Kaplan sade ...
Hej Michael!
Jo jag kände Dennis som du köpte av, vi hade lite båtutbyte ett tag dvs han fick en djävla massa hjälp av mig. Säger kände eftersom han skällde ut en kompis och hans fru i min närvaro på väldigt tvivelaktiga grunder. Sen dess har jag inte velat ha någon kontakt med honom. Djävla buffel...
Men Achilles är otroligt häftig tycker jag, det välvda rufftaket , kvaliteten på inredningen den ålderdomliga looken och arrangemanget med sökarlyktan. Det ska bli otroligt kul att se den i sjön en dag, det blir en omisskännlig profil.
Kommer nog att bevista Classic boat day i Sandhamn, om inget oförutsett inträffar...
/Magnus
Klockan 19.10 den 31 Juli 2009, Magnus Kaplan sade ...
Hej Michael!
Är det här samma Achilles som kommer från Västerås och några år tidigare från Enköping? Den hade legat i en lada på styrbordssidan och fått några knäckta spant och tappat formen.

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor