Staffan Rosendahl kommentarer

Kommentarplank (11 kommentarer)

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

Klockan 17.49 den 13 Mars 2013, Gert Swenson sade ...

Hej Staffan, det var min pappas morbröder som byggde din båt! Men det måste ha varit Arvidssons Söners Båtvarv som byggde den, de var etablerade vid Pölsebo. Min pappa började sin 20-åriga båtbyggarbana hos dem strax efter att din båt levererats, han började januari 1937. Jag har en intressant tidningsartikel om Arvidssons olika båtvarv från 1922 som jag gärna mailar dig. Du hittar mina kontaktuppgifter på www.gertsbatsnickeri.se. Jag som du ser äpplet faller inte långt från trädet, jag är i båtsnickeribranchen men bara på deltid. Jag har  även några gamla foton från varvet som kanske kan vara intressanta. Varvet lades ner 1957 då marken där varvet låg såldes till Eriksbergs Mekaniska Verkstad och en stor byggdocka skulle byggas där. De fem båtbyggarbröderna Erik, Anders, Axel, Sven och Karl var då gamla (födda mellan 1884-1896). De handverktyg som min pappa inte tog hand om och allt annat på varvet skänkts till Sjöfartsmuseét. Jag har ett tiotal halvmodeller av olika båtar de byggt på väggen men ingen Pettersonbåt. Lycka till med renoveringen och hör gärna av dig med frågor. Mvh Gert Swenson

 

Klockan 10.13 den 28 Februari 2013, Micke Persson sade ...

Hej Staffan,ring mig när du får tid ;)

Klockan 19.13 den 18 September 2012, Jens G. Johansson sade ...

Jag försöker också ta det coolt som du säger, men när det är frugan som inte kan vara lugn bllir det svårare... Måste dock säga att även hon med den italienska hetlevern börjar coola ner och förstå att man kan inte var på 10 ställen samtidigt. Ibland önskar man at man började producera barn för 20 år sedan, då skulle man haft ett härligt lag att dela ut de alldagliga jobben till så man kan koncentrera sig på det roliga;)

Men livet är ju inte bara roliga saker, hur vet vi annars när något är tråkigt!

Klockan 17.53 den 17 September 2012, Jens G. Johansson sade ...

Oj vad jag känner igen mig i din berättelse!

Jag gick ut hårt med båten i början men sen köpte vi hus på landet som var ett ruckel. Jag förstår dig och vet hur det är. Man rycks mellan hus, fru, barn och båt. Sen skall man ju helst hinna med sitt vanliga arbete också!

Lycka till med renoveringen!

Klockan 23.44 den 21 Juni 2012, Gunnar Theding sade ...

Hej Staffan,

Tack för svara ang. kölplankan. Har tyvärr inte kommit så långt med mina egna försök. Har äntligen fått en riktig plats att lägga båten på så den tid som funnits har gått åt till att bygga en vettig ställning med tak över båten.

Klockan 17.22 den 27 Februari 2011, Johan Stark sade ...
Bellona ligger på vintern på Nannylunds Slipförening på Djurgården (precis intill Sjöfartsverket) och på sommaren på Nybrovikens Båtsällskap i Wasahamnen (bredvid Wasamuseet). Jag började också utvändigt, höll på i 10 ganska oeffektiva år på Beckholmen sen sjösatte jag 2004. Sedan dess har jag varit i sjön varje år. Jag har gjort lite inredning och annat efter dess. Nya durkar var en ganska stor grej som lyfte mycket. Sedan 2007 har det varit riktigt ordentliga skärgårdssemestrar. Ska Jarry stanna uppe i sommar?
Klockan 14.37 den 26 Februari 2011, Johan Stark sade ...
Tack för det! Ja Bellona är ganska pefekt, lagom stor och snygg. Mina att-göra listor är alltid väldigt långa men vanligen blir det bara en enda punkt jag gör varje år förutom den vanliga rustningen. Jag saknar rätt många funktioner. Förra året blev det proffsig gasolinstallation. Har inte bestämt årets men troligen motorinstrument. (min tempmätare hittills är handflatan!) Eller kanske vatteninstallation med säck i fören och elpump? Innerbelysning också. Du då? Var ligger Jarry?
Klockan 21.29 den 9 Februari 2010, Staffan Rosendahl sade ...
Eller hur!? Ibland kan det vara bra att skriva av sig lite. Att gå in på Swedish Classic Boats och berätta lite om båten, planer osv är för mig ett sätt att komma igång igen tror jag. Få lite ny positiv energi!
Ta bort Kommentar
Klockan 13.15 den 9 Februari 2010, Janne Hansson sade ...
Du har ju för fasen skrivit en halv roman om Jarry :o). Det känns nästan befriande att läsa om andra som också har sina upp och nedgångar med sina båtprojekt.
Mvh Janne Hansson
Klockan 11.30 den 3 Februari 2010, Staffan Rosendahl sade ...
Tack! Jättekul att höra! Jo, den har hetat Jarry sen den byggdes på Bröderna Arvidssons båtvarv i Pölsebo utanför Göteborg 1934. Vet inte var namnet kommer ifrån men någon föreslog att det kan vara efter den franska författaren Alfred Jarry vilket kanske inte är helt otroligt. Däremot är det nog inte så troligt att den flyter i år dessvärre. Håller på med lite större reparationsarbeten på kölen, drivlinan m.m. som drar ut på tiden.
Klockan 23.11 den 2 Februari 2010, Magnus Kaplan sade ...
Fantastiskt fin båt! Grattis, ska bli skitkul att se i sommar. Har den alltid hetat Jarry? Fint namn tycker jag, ovanligt.

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor