Inom bilhobbyn har man under ett antal år kunnat se bilar med en patina som närmast skulle kunna liknas vid skrot, med rostiga, solbrännda, buckliga mm karosser. MEN med renoverade chassin, nya motorer och drivlinor, moderna bromsar mm allt gömt under detta i mångas ögon skrotfärdiga skal. Riktigt ballt är om dammet från ladan där kärran spenderat de senaste 50 åren är kvar...

Och min fråga är, Vem blir först att ge sig ut på sjön med en "kaross" i stil med tex Jerker Nilssons senaste fynd men med renoverat "chassi"?

Inom bilhobbyn har man använt sig av div medikamenter så som vax av olika slag och även linolja för att bevara patinan, listiga som de flesta veteranbåtsantusiaster är så borde man även här kunna hitta på något för att bevara rynkorna på den gamla damen.

Visningar: 179

Kommentar av Lars Olsson den 18 September 2010 kl. 22.28
En "Rat rod" på sjön alltså...
Kommentar av Lasse Modin den 18 September 2010 kl. 23.34
På 60-talet var det inte ovanligt med gamla patinerade Petterssonbåtar med V8:or. Man såg dom oftast uppkörda på stränder eftersom dom läckte som såll... :-)
Kommentar av Janne Hansson den 18 September 2010 kl. 23.38
Du får klä din ljuvliga duva med ett rostigt plåt däck. Häng sedan på en 4 cyl Evinrude Invasionsmotor, slit bort ljuddämparen och ersätt den med ett par sköna trattar. Inte en modern drivlina kanske, men mycket attityd. :o)
Kommentar av Mattias Karlsson den 19 September 2010 kl. 7.45
-Har ju tyvärr tagit bort det mesta av mossan från duvan Janne, men motorn blev faktiskt något åt det hållet dock Trim-baserad med en hel del moderna grunkor (gömda naturligtvis), hoppas bara att den håller ihop...

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor