Visualiserat och planerat båtbygge på altanen.

I helgen satte jag mig i skuggan på altanen med en kall i handen, för att visualisera och planera min idè. Otroligt vilken känsla när man får ut grejjorna ur datorn liksom. Det blir så påtagligt på något sätt. Tur att ingen såg mig när jag satte mig på altangolvet framför spanten och torrkörde. :-)

Det funkade iallafall klockrent att skjuta ihop delarna. Så än så länge går det enl. ritningen.

Detta är skuret i ordentligt krokig skräp-plyfa. När det blir skarpt läge blir det kvistfri björkplyfa.

Ett dilemma jag står inför är detta! Spanten blir endast 9 mm tjocka, så hur jag ska få detta att sitta ihop? Eventuellt gör jag en liten "vinkel-kloss". För småbitar har jag här. (Kvistfri 7 lagers björkplyfa)

Visningar: 276

Kommentar av Anders Værnéus den 23 Maj 2011 kl. 9.19
Riktigt ballt. Vad kostar en byggsats... :-)
Kommentar av Carl Askervall den 23 Maj 2011 kl. 10.25

@Anders

Intressant tanke!

Har dock en känsla att det kan vara lite tidigt att börja räkna på det.

Men som sagt, -Mycket intressant tanke.

Kommentar av Anders Værnéus den 23 Maj 2011 kl. 10.29

Jag är hur som helst intresserad om du ändå börjar dra ut spant. Det blir ju lixom inte dyrare att dra ut en mer när maskin ändå är igång... bara mtrl och maskintid lixom. Kanske en affärsidé för dig som kan bekosta din egen båt?

:-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor