Hej

Fick ett samtal från en dansk, som köpt denna båten. Han undrar om nån vet vad för modell mm det är. Ska vara byggd i sverige tydligen.

Visningar: 807

Kommentar av Mattias Karlsson den 28 September 2012 kl. 17.24

Var precis som Stefan säger till salu för flera år sedan. En polare var ivrigt påhejad spekulant då... Om jag inte minns fel så var det väl någon italiensk kontruktion? Ska se om jag kan få någon info av honom.

 

Kommentar av Lasse Modin den 28 September 2012 kl. 17.44

Jag minns den också, speciellt rodret. Typen liknar Sonny Levis båtar, men är den byggd i Sverige kan det vara Bosse Oldenburg som ritat? Påminner om Snabben från Holmsund men verkar större. Lite Boghammar kan man också hitta, men minnet är blankt... ;-)

Kommentar av Mattias Karlsson den 28 September 2012 kl. 18.10

Min polare minns bara att båten hette "Monte cristo" och om det är av detta som vi har det italienska i minnet kan jag inte svara på... Dock minns han att båten skulle vara plastad till vattenlinjen (av några polacker som en tidigare ägare anlitat)

Båten har även legat på träbåtsakutens "Efterlyst", han som hade det inlägget kanske fick mer info?

Kommentar av Conny Hägg den 28 September 2012 kl. 19.13

HejHej!

I mitten av 90-talet bör båten ha varit registrerad i Stockholms segelsällskap. Den låg  i Tranebergshamnen. Hör med hamnkapten. Vill minnas att det var samma hamnkapten då som nu.

http://www.stockholmssegelsallskap.se/huvudmeny/varvsplats/traneber...

Hälsningar

Conny

Kommentar av Micke Öhman den 29 September 2012 kl. 19.53

Den gamla inläggetpå TA var gjort av Lars Normark:

Lars.Normark@tac.com

kabinracer' ca 9,40*2,50m. 
Skrovet i ribbkravell(mahogny) på ekspant. 
Rak axel som drivs av en Chrysler 318.  

Kommentar av Gunnar Carlsson den 2 Oktober 2012 kl. 8.24

Båten köptes av en kompis till mig och den låg på Saltarö då. Den flyttades till Lidingö Segelsällskap under vintern.Båten var redan då plastad under vattenlinjen och detta gjordes delvis om där plastningen släppt. Denna gång med epoxi och matta för epoxi. Hela båten är extremt lätt byggd och helt utan båttenstock, bara en lite kraftigare bordläggningsplanka i botten. Med tanke på formen av båten vilket skvalar om att det ser ut som ett bygge från 60-talets mitt kan den kanske varit plastad från början. Den har också varit  med  i någon tävling i Ksss 1974 enligt plaketten vid styrplatsen.Flytläget är extremt högt och den är redigt vinglig när man går på skarndäck. detta bör göra att den är lättdriven. Min kompis sålde den vidare innan den var färdig och det var en kille från Solna som köpte den om jag inte mins fel.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor