Hej!

Är det någon här på SCB som har en Trim Marinmotor typ A?

Min båt som är byggd på Bröderna Larssons varv 1931 utrustades med denna motor. För tillfället sitter det en B18 som montrades på 60-70 talet. Jag vill sätta tillbaka orginal motorn men först måste den gås igenom ordentligt.

 

Hur fungeras dessa motorer?

Driftsäkra?

Prestanda?

Reservdelar har jag sett att man kan hitta i stort sett allt på en websida i England.

 

Skulle vara intressant att utbyta lite info angående denna motor och om vi är ett gang med denna motor kanske starta en liten grupp!?

 

Hör av er!

 

Mvh

Jens

Visningar: 505

Kommentar av Olle Morein den 10 September 2013 kl. 21.03

Hej!

Jag tror jag har ett bakslag liggandes till en sådan motor.

ser dock inte riktigt ut som på bilden, men enligt förra ägaren till min båt hade det suttit på en sådan motor.

Är du kanske intresserad av detta? just nu ligger den bara och förgår sig.

Kommentar av Jens G. Johansson den 11 September 2013 kl. 0.33

Hej Olle! Det är ju en fantastisk nyhet om du har ett backslag till Trim A motor! Det är nämligen så att det är relativt lätt att hitta reservdelar till en Ford model A motor (som Trim motorn är grundad på) medan backslaget som tillverkades i Kristinehamn är mycket svårt om inte omöjligt att hitta delar. Jag kan skicka dig några bilder via email på backslaget så kan du se om det är av samma typ. Tack igen Olle!

Kommentar av Jens G. Johansson den 11 September 2013 kl. 0.43

En bild till Olle så du ser backslaget.

Kommentar av Jens G. Johansson den 11 September 2013 kl. 0.48

Olle, jag har nytagna bilder som jag kan skicka dig. Acceptera min vänförfrågan så skickar jag ett meddelande till dig. Spännande! Hoppas ditt backslag stämmer!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor