Åkte ner till gråtbordet i morse, hade tagit ledigt för jag trodde sonen var ledig från skolan men icke, fick jobba själv. Plockade ur bordet ur båten och hyvlade där det fanns markeringar, både insida, ovankant och nederkant fick ett antal hyveltag. Passade in bordet igen och stämpade fast med ett gäng reglar, plankor och kilar. Upp i båten och markera var det ska hyvlas och så ner igen och titta och fundera. Nu hade det gått en halvtimme, idag roade jag mej med att dra ett streck för varje gång jag hade passat in bordet och det blev tio streck innan sonen ringde och ville bli hämtad för han hade stukat foten. Sedan ringde kärestan och också ville bli hämtad och därmed var dagens båtjobb avslutat!
Tjingeling nu firar vi Valborgsmäss, vilken båt ska vi elda i år?

Visningar: 119

Kommentar av Micke Öhman den 30 April 2010 kl. 23.36
Kuriosa: Varje (ja varje!) år så eldas av tradition upp ett gammal gisten träbåt till Valborg uppe i stugan på Ulvön...

Det går till så att vi har en uttjänt båt som vi klär med flaggspel och ett långt rep. Vi drar båten genom hela hamnen under sång m och musik . I båten sitter en dragspelare och de minsta barnen om det ryms några . Sen dras båten av handkraft uppför berget där den sågas itu och bränns upp.

Båtdragningen är en cirka 100 år gammal tradition då man eldat utslitna träbåtar. Båten skulle göra nytta och sen gå upp i rök

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor