Den kalla väderleken har gjort att jobbet gått lite på tomgång i en vecka men sågklingan är slipad och idag fick jag till både en ny limlåda och anpassade nåtlister.

Förra veckans arbete bestod mest i att lämna sågklingan till Nisse för slipning och sedan hämta den igen några dagar senare. I övrigt tänkte jag ut en lösning för att kunna ha tillräcklig värme längs nåten som ska limmas. Listerna jag har är omkring två och en halv meter långa och jag vill helst kunna limma minst en list i taget. Efter lite klurande och diskuterande med olika kloka människor bestämde jag mej för att sprätta upp ett rör av tillräcklig längd och dimension och spänna fast det utanpå skrovet där nåtet ska limmas och så köra in värme i röret. Så långt teorin,
nu till praktiken; iväg och skaffa ett ventilationsrör på tre meter och 160 mm i diameter. Ner till båten med röret och så fram med vinkelslipen;

När hela röret var spräckt så skruvade jag fast en list på varje sida om snittet för att inte få de vassa kanterna från röret att skada bordläggningen och för att kunna hänga upp röret lättare på en list som jag skruvar fast på båten.

Cirkelsågen jag fick låna var redan försedd med en hållare för att hänga upp maskinen i en list ovanför nåtet som ska sågas upp och det var den listen jag skruvade fast med några få klena skruvar och där provmonterade jag "värmeröret". Det var ju inte helt enkelt att få röret på plats men med lite spännband, snören och en massa tålamod så fick jag den hjälpligt på plats;

En kupévärmare i vardera ändan och så borrade jag ett hål för termometern i mitten av röret, över 50 grader varmt blev det väldigt snabbt så förhoppningsvis kommer teorin att fungera i praktiken också.

Sedan var det dags att kolla hur den nyslipade klingan passar med de lister jag hade, provsågade en bit och försökte passa in en list i skåran men listen bottnade inte i skåran så listerna måste justeras till klingans nya skärsnitt. Nya problem att lösa således..., dags att åka hem för lunch.

Precis hemkommen ringer Johan Båthantverkare som ska hjälpa mej med akterspegeln och han erbjuder genast att jag får komma till deras verkstad och få hjälp med att hyvla listerna till rätt form. Så eftermiddagen ägnades åt listerna i Båthantvekarnas snickeri och mitt besök där avslutades med en trevlig kafferast och några goda historier runt kaffebordet.

40 arbetsdagar kvar och kanske 70 kalenderdagar till sjösättning?

Visningar: 126

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor