En kort rapport då tiden inte medger mer idag

Tog med cirkelsågen ner till båten och satte de nyvässade tänderna i det första nåtet jag tänkte limma. Knappt två och en halv meter sågade jag och sedan snickrade jag till ändarna på en list som skulle på plats. Satte värmarröret på plats så att bordläggningen blev varmare för att limmet ska tränga in bättre (här skulle jag ju lagt in listen i röret också så den skulle blivit varm...).

Hem efter lim för det är så svårblandat i kylan och när jag kom åter hade Båthantverkarna ryckt in i båthuset för att hjälpa mej med akterspegeln. Vi fick bygga om båthuset lite för att deras arbetsmiljö skulle bli bättre och sedan kunde jag börja blanda lim.

Listen fick ett lager lim och så blandade jag filler i limmet och började smeta in i nåtet. Listen klämdes på plats och fixerades i båda ändarna och så över med värmeröret med termometer;

Temperaturen steg ytterligare och stannade vid 33 grader.
Överskottslimmet använde jag sedan att spackla insidan av nåten som jag sedan tejpade med pakettej, inget bra sätt, det blir ganska kladdigt.

Under tiden gick Båthantverkarna lös på resterna av akterspegeln och mallade upp för en ny och så återkommer dom om några dagar med en fix och färdig akter :-)

Medan limmet sedan härdade ägnade jag mej åt att skrapa klart fribordet på styrbordsidan.

 

39 arbetsdagar kvar

Visningar: 342

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor