Ja da er vi igang med prosjekt Svithiod. den kom på lastebil tirsdag. og kom på land på slippen samme kveld

Båten flyter fint uten å ta inn vann. Men motoren ville ikke starte.

Onsdag tok vi ut motor og konstaterte at starteren var full av rust den er nå levert inn til reparasjon eller bytte.

Torsdag begynte vi å skrape ned skroget for gammel lakk. og har iløpet av helgen fått renovert forgasser og vasket innvendig i båten.

I løpet av uken skal hun i hus for omfattende renovering i vinter.

Hun har blitt slipet ned så mye på dekk og i skrog i årenes løp at proppene ikke vil sitte i lenger. vi får se hva for en løsning vi velger. men nytt dekk får hun i allefall og så få vi finne en fin løsning på skroget. det er vel mulig at hun får farge på skroget.

 

Jeg lurer på om det er noen medlemmer som hvet noe om Svithiod`s historie  Jeg fikk opplyst av forrige eier at hun var en  Forslund Sjøexpress fra 1922 Hun har en v8 ford sideventil. det hadde vært gøy om noen kunne ha noe historie hvem har eiet den og hvem hadde den som ny hvilken motor satt i den som ny.

 

Skal prøve å opp

datere og legge inn noen bilder etterhvert som prosjektet går framover. 

 

Visningar: 219

Kommentar av Anders Johnsen den 4 September 2011 kl. 22.10

Det er godt å høre at du er i gang, utrolig morsom båt.

 Av en eller annen grunn vises ikke bildet du har lagt ved i dette innlegget.

Kommentar av Bård Finckelsen den 5 September 2011 kl. 7.49

Nei jeg vet ikke hva som skjedde med bildet. vi prøver igjen senere.

Ja det er en artig båt som fortjener å bli reparert. men dessverre er skroget slit ned ganske kraftig.

Faktisk så mye at klinkenaglene er oppe i dagen enkelte steder og det er lite eller ingen ved til å feste nye propper i. samtidig er jo huden svekket fordi mye av den er borte.  Å legge komplett ny hud virker som en håpløs oppgave særlig siden det er vanskelig å skaffe slik material.

Det som er fantastisk er at alle stålspantene er inntakte uten noe særlig rust og jeg finner heller ikke skadde ribber. Båten virker veldig bra i strukturen. Jeg skal gjøre noen limtester under vannlinjen når båten er tørr. det vil avgjøre om vi kan legge epoxy og duk på skroget. er klar over at mange har motforestillinger mot å gjøre dette med en slik båt. At den må være helt original men i dette tilfellet er det enten det eller 2lag med krysslagt finer og deretter et lag med ny mahogny utenpå for å simulere bordganger. mye mer arbeid og mye mer vekt til båten.

Derfor tror jeg vi går for en dukløsning med sparkling og maling. Jeg tror hun blir fin i en kremhvit farge med nytt dekk i originalt mønster og ny renovert vindskjerm/innredning.  Så får vi se om hun blir klar til sin 90`sesong til våren. 

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor