I år blev det inte ens en kaffekopp... och i år blev botten svart. Tidgare har vi brutit kulören till mörkgrön men det är sådant strul att hitta rätt brytfärger så nu ger vi upp. Svart är det nya svarta ;-)

Mvh

JE

Visningar: 637

Kommentar av Stellan Egeland den 24 Maj 2013 kl. 13.25
Gratulerar! Själv fick/får jag ihop kaffekoppar till ett redigt PRO-kalas. Men det gick ju bättre än i fjol...
Kommentar av Håkan den 24 Maj 2013 kl. 13.49

Otroligt stilig! :)

Kommentar av Björn Magnusson den 24 Maj 2013 kl. 17.26

Vilken stilig båt. Och lite historiska vingslag med färgen. Vilken färg som helst bara den är svart som Henry Ford sa.

Kommentar av Christer Sandelin den 24 Maj 2013 kl. 17.27

Tjusigt! vad är det för maskineri?

Kommentar av J2000E den 24 Maj 2013 kl. 20.11

En Chris Craft 185hp... totalrenoverad och blyfrikonverterad samt med hydraulisk rullkam, MSD och Glenwood limpor. Bilden är från före installationen var riktigt klar. Sedan dess har hälften av slangarna kunnat tas bort (se inlägget "Het Sindbad").

Kommentar av J2000E den 24 Maj 2013 kl. 20.11

Glömde - tack!

Mvh

JE

Kommentar av Christer Sandelin den 24 Maj 2013 kl. 20.30

ser ut som att den är sötvattens-kyld? Värmeväxlare i bak-kant på bilden? Bara en nyfiken fråga: Tillverkade Christ Craft sina egna marinmotorer?

Kommentar av J2000E den 24 Maj 2013 kl. 21.54

Ja, den är färskvattenkyld och det är en värmeväxlare. Inte samma som sitter i nu dock.

Chris Craft tillverkade faktiskt marinmotorer (ex mod A-70 och A-120) men det var under 20-30-talet. Det var fantastiska och enorma V8: or på över 800 kubiktum. Det absolut stora flertalet motorer har dock varit marinkonverterade bilmotorer av olika märken. Chris Craft har dock gjort egna konverteringar och exempelvis den konvertering som vår "Chris Craft 185hp" (GM/Chevrolet 283) har är en ganska kul sådan. Motorn är en så kallad "flywheel forward" - det vill säga att backslaget sitter i bilmotor-framkant och att svänghjulet såldedes sitter framåt i båten. Motorn är som störst vid svänghjulet och denna konverteing minskade montagevinkeln/propelleraxelvinkeln. Det är många delar som är Chris Craft-unika och som i mina ögon gjorde konverteringen intressant att behålla när vi renoverade motorn, givetvis alla delar som har med motorfästen och, backslag och kylning att göra men också insug etc. Fördelaren har också lite egen lösning. Har tyvärr inte fått tag på rätt ventilkåpor. De skall vara helt släta och ha Chris Craft-dekaler. Jag fick dock i femtiotalskåpor med den gamla Chevrolet-texten.

Något som verkligen gäller att hålla reda på med flywheel forward-motorer är vilken gångriktning de har. Finns både höger och vänstergående och det är då som det gäller att hålla tungan i rätt mun... du skall köpa en kamaxel för en motor som sitter med bakänden framåt och går åt...? När man diskuterar med folk gäller det att hålla isär bilmotorfram och båtmotorfram och sedan bilmotorvänster/höger och båtmotorvänster/höger samt om du avser rotationen sedd framifrån eller bakifrån...jag kan fortsätta hur länge som helst...det finns många sätt att missförstå det hela. Samma gäller tändföljd.

Mvh

JE

Kommentar av Christer Sandelin den 25 Maj 2013 kl. 4.23

Tack så mycket för utläggningen! Ja - Chris Craft gjorde det inte lätt för sig när man nu kan krångla till det.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor