Årets veteranbåtsfrossa bättre än någonsin

Nu börjar det bli riktigt roligt. Varje år tar Anders Öberg (MY Terje Viken) och jag en veteranbåtsfrossa i samband med båtmässan. I år besökte vi Projekt Thelma som alltid är lika roligt att se och farsineras av. Men i år var det framför allt dags att få utdelning efter ett ihärdigt sökande efter historik för MY Inka. Allt börjar nu komma på plats. Först träffar jag Per Westerberg som är In-Ka tredje ägare, Einar Helsens, dotterson som har ett fullt album när hans föräldrarna är på bröllops resa i El-Si till Norge.

Därefter träffar jag Nils Vetterlein som är son till förste ägarna Sixten och Elisabeth Vetterlein (därav första namnet MY El-Si)  som lämnar över två späckade album med bilder, t.ex. från resningen vid tillverkningen. Det syns direkt att det MY In-Ka som börjar ta form. En veteranbåtfrossa kan inte bli bättre och mahognyabstinensen är lite stillad.

Till alla som söker historia GE INTE UPP.

Fortsättning följer.

Visningar: 299

Kommentar av Bobby Cyrus den 10 Mars 2014 kl. 11.29

Historia är roligt.

När jag sökte min 95:a Irmelins historia så hade jag full historia från 1913 till 1937 och från 1970 till nu. Sen hade jag bara vaga uppgifter om att hon funnits på västkusten mellan 1937 och 1970 (Uddevalla). Jag tänkte att om hon har varit i Uddevalla så borde hon varit med i SS Viken som är det äldsta segelsällskapet där. Jag skickade ett e-mail till webmastern för att kanske få lite matrikeluppgifter (Om hon varit med i SS Viken dvs). Snacka om förvåning när jag nästa dag fick svar från webmaster...

Jorå, hon hade varit medlem och visst fanns det matrikeluppgifter... men jag kunde även få telefonnumret till ägaren 1950-53, för han levde fortfarande (Bengt Hansson, begravningsentreprenör). Jag ringde och en vecka senare var jag i Uddevalla och träffade honom och fick bilder och historier av honom. Han hade även original rorkulten kvar...!

Nu har jag komplett ägarlängd och många historier på båten.

/Bobby

Kommentar av Ola Hansson den 10 Mars 2014 kl. 11.59

Du har så rätt. Det blir inte bara en fråga om båtar utan så mycket mer. Min dotter som är intresserad av Vintage skrek rakt ut när hon såg Elisabeth Wetterlein (första ägarfrun) och Elsa Wahlund (ägare av systerbåten El-Gun) i dessa idag så fullkomligt moderiktiga kläder med E-Si liggande i bakgrunden.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor