I dag har jag satt dit durken!

Startade med att såga ut för ventilationsluckorna samt en ny behandling epoxi av undersidan. Det kommer att bli en lucka i fören och en i respektive ponton. På detta sätt kan jag enkelt vädra när båten ligger i garaget.

Efter allt sågande och slipande tycker man att det ska ”bara” vara och lägga dit och skruva. Men, nej det kändes ett tag som om ingenting stämde. Men efter en akut justering av ena durkbiten så föll allt på plats, nästan. Det blev en liten för stor glipa på ett ställe. Men tyvärr så får det bli som det blev. Efter all epoxi på diverse ställen så var det bara att skruva dit. Det blir nog bra tillslut men just då kändes det lite fel.

Han även med lite spackling. Nästa gång kommer det bli slipning och lite till spackling innan glasfiber matta och mera epoxi.

Jag har även hittat en ny rattstång från Attwood. Enligt säljaren på e-bay så ska den vara från 1958, troligen samma år som båten. Det är nu tredje gången jag köper en sådan. Tyvärr har det blivit fel alla gånger trots noggrant studerande av bilder. Det som är positivt är att det har resulterat i en oroligt fin ratt. Dessutom har jag sålt den felaktiga rattstången inkl. ratt så det blev ju bra tillslut. Passade även på att köpa ett par nya fästen till motorn. Blir lite lättare att padda in alla hål en med en hel motor som ska lyftas på och av. Dessutom så har de fästen som sitter på motorn sätt sina bästa dagar.

Visningar: 157

Kommentar av Niklas Bruhn den 6 Mars 2012 kl. 16.54

Tack!

Vor bra att få måtten från sidan samt hur högt den ska sitta från underkant av instumentpanelen.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor