Dagens jobb bestod i att plugga en massa hål nu när vädret tillåter limmning utan extra värmekällor, tog med alla kvistborrarna och gav mej på de sönderslagna hålen efter nitarna på styrbordsidan. Jag borrade och borrade, först med 15 mm borren, sedan ett femtiotal med 20 mm och slutligen ett dussin 25 mm. I några av hålen satt järnnitarna fortfarande fast så framförallt 15 mm borren blev slöare vartefter. Mycket spån i ögonen och ansiktet antog mer och mer en mörkare färg, mahognyaktigt kan man säga :-)
Fick åka hem och borra 25mm pluggar som jag inte hade sedan tidigare och det samordnades med en sen lunch. Limmningen ägnade jag sedan eftermiddagen åt, 144 pluggar limmades på plats, till en början blandade jag för mycket lim så det härdade snabbare än vad jag räknat med men efter ett tag blandade jag bara en sats i taget och då kändes det inte så stressigt.
Vid halvsextiden var jag klar med dagens jobb på Ninni och kände mej rätt nöjd med resultatet. Ska plugga från insidan också vilken dag som helst och två nya spantpar ska hämtas hos Nisse också, få se vad det blir i morgon.....

Visningar: 73

Kommentar av Peter Björkdal den 20 Juni 2010 kl. 10.04
Eftersom stora delar av renoveringen består av att plugga, borde väl studielån/bidrag vara en möjlig finansiering?
Kommentar av Tor Hedvall den 20 Juni 2010 kl. 13.31
Bra tänkt, jag ska kolla i Stora Fondboken!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor