Den senaste veckan har jag fåt till två halvdagar på varvet. Vårrusrtningen är igång, jag har hunnit slipa en tredjedel av däcket. Det hör inte till vanligheterna att man kan torrslipa uthomhus i början av november, så det är bara att passa på!

Jag har dessutom hunnit ta tag i ett projekt som fått vila sedan hösten 2007, nämligen pentryt på barbordsidan i ruffen. Utdragslådan och dörrarna till skåpen behöver justeras lite och få nya gångjärn, lås och handtag. Demonterade dessa delar i söndags och borrade ur alla gamla skruvhål med en 8 mm. kvistborr för att plugga igen dom. Ska bläddra lite i toplicht katalogen och se vad jag hittar för godsaker.....

När träarbetet sen är klart ska en ny spis på plats med tillhörande gasolinstallation, eller ska man ha något annat tro?

 

På försäljningsfronten intet nytt, vet inte riktigt vad jag tycker om detta faktum.....

Visningar: 190

Kommentar av Hansi Ohlsson den 4 November 2011 kl. 22.13
Usch, gasol i båt som inte har självlänsande utrymmen. Annars är det helt otroligt bra men just att man ska ha flaska och installation läcksäker är ju ett problem. Varför inte hederlig t-sprits spis? Inga läckor, ingen lukt från de moderna och har man bara en extra liter med sig klarar man sig.
Kommentar av Peter Björkdal den 5 November 2011 kl. 7.44

Ja det vore trefvligt med något annat än gasol.  Jag vill ha spis med ugn, och Origo spisen som är den enda jag hittat är på tok för hög för att få plats. Förslag på alternativ mottages tacksamt!

Kommentar av Hansi Ohlsson den 5 November 2011 kl. 13.21

Då förstår jag. Vill man ha ugn och inte lägga 25000 på en Taylor så är ju gasol det enda rätta. Jag har själv ingen ugn och då känns gasolen lite överdriven. Men fort går det ju att fixa käk.

Funderar på att lägga gasolflaskan i ankarboxen i fören. Nu står den i en dränerad hink i akterstuven och jag är inte helt nöjd med det. När man seglar med lite lutning ligger dräneringen under vatten och risken är ju att det står vatten kvar i slangen och stoppar ett läckage. I ankarboxen är det ju ett hål rätt ut.

Kommentar av Peter Björkdal den 6 November 2011 kl. 9.36
Har tänkt placera gasolflaskan i en för ändamålet avsedd hink. Planerar att sätta dräneringen så högt upp så möjligt på friborden just för att undvika att få in vatten under segling.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor