Fick ta lite ledigt idag från inkomstjobbet och passad då på att montera klart JS3. Lyckades dra in borden ordentligt och kollade på utsidan att det såg bra ut. Är lite orolig för att jag kanske förskjuter en buckla till sista spantet så jag inte kommer att få in det......, men den som lever får se.
När jag var klar så var det bara att markera i båda spanten var de två fästhålen genom balkvägarn ska vara, några markerade från utsidan och en från insidan. Sedan var det bara att montera bort spanten och ta hem till pelarborren. Nåja, bara och bara, på en skruv hade muttern skurit fast i så det var bara att ta fram vinkelkapen och göra ett fint snitt genom muttern utan att gå ner för djupt i brickan under och så lossnade den.
Jag tycker det är bättre att borra kontrollerat i järnspantet än att stå och skava genom bordläggning och/eller balkvägare, risken att hålen genom trät blir för vida gör att jag väljer denna långsammare metod. Jag får då också möjlighet att göra rent under spantet innan jag monterar igen.

Spanten (Jx3) bredvid varandra och trots att de borde vara lika så ser man tydligt att de har olika form....

Nåväl resten av arbetsdagen ägnades åt att montera tillbaks spanten igen men jag hann inte med att göra distansklossarna mellan balkvägare och spant som jag hade hoppats så det får bli en annan dag.

Nu ser det bättre ut med spantet, jämför med för några dagar sedan.


Visningar: 120

Kommentar av Håkan Lindh den 20 November 2010 kl. 13.36
VAD SKALL DU GÖRA ÅT LASKEN?
UNDRAR EN GUBBE FRÅN FRAMSIDAN
Kommentar av Tor Hedvall den 20 November 2010 kl. 17.02
Tjena "Fassan",

Lasken ska få bli kvar, lättade på den andra av samma modell för ett par år sedan och det var friskt och fint under. Baddade med linolja och terpentin och monterade fast igen.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor