Jag och 6 kompisar har en sk. herrklubb tillsammans. Förra hösten satt vi och spåna om ett gemensamt projekt där vi kunde träffas och göra något tillsammans (förutom att festa). Ett krav var att det inte fick kosta skjortan. Då mitt största intresse är träbåtar föreslog jag naturligtvis att vi skulle köpa en sådan. Flera andra i klubben har båtar (dock plast) så intresset för sjön fanns.

Ett objekt på nära håll fanns att få för 5000 spänn, delat på sju blev strax över 700:- per skalle. Båten är en motorbåt i Pettersson-stuk. Byggd i ek och furu, ca 8 meter lång. Det är en konstig halvsalong på den. Troligen inte orginal. Motorrn är en Volvo B18 med RB backslag. Målsättningen är att vara klara till 2012.

Det roliga med att vara 7 stycken som jobbar är att även om vi bara jobbar 2 timmar en kväll så blir det 14 arbetstimmar sammanlagt. Det tar några kvällar om man själv ska få ihop det själv.

Vi gör som sagt detta för att träffas, ha kul samt självklart lära oss en del om renovering. En bonus blir sedan då allt är klart och vi kan åka ut en tur på sjön med våran egna renoverade båt.

Visningar: 89

Kommentar av Marcus Winberg den 21 November 2010 kl. 11.02
Kul ide. Bra intiativ. Ett fynd för 5000kr!
Salongen kanske är orginal, men att vindrutan med sidorna är efterbyggt? Trevligt projekt. Lycka till
Kommentar av Jan Sundstedt den 21 November 2010 kl. 13.00
F estligt! Här har ni lite att ta i ... men ni kommer garanterat att ha kul! Lycka till!
Kommentar av Peter Eriksson den 21 November 2010 kl. 19.20
Du har nog rätt Marcus. Vi har tittat på dina framrutor som blev otrologt snygga på din båt. Har din båt som måttstock då du verkar ha samma träslag och en otrolig fin finish.
Kommentar av Marcus Winberg den 22 November 2010 kl. 21.11
Man tackar :)

Er salong ser ju ut att vara orginal. Det finns en liknande båt här uppe. Men den kan vara äldre, "örat" på den är längre fram.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor