Igår blev det en hel del jobb hemma vid datorn för Classic Boat Meet och då hade jag också tid att skriva ner vilka moment som återstår innan sjösättningen av Ninni. Det blev en ganska lång lista med 42 aktiviteter, bland annat sju lager fernissa på nya akterspegeln. Jag försökte bedöma antal timmar också för varje moment, det slutade på 152 timmar som jag delade med 8 för att få antal arbetsdagar och då fick jag fram 19 mot de 20 jag tidigare hade gissat på, tur eller skicklighet, vad vet jag?

På listan för idag stod att fixa två av de tre laskarna jag har fingerlaskat, de ser inte bra ut på insidan så jag bestämde att kleta fullt med epoxi på insidan och sätta en laskbricka över så blir det snyggare. Själva laskbrickorna sågade jag ut ur en fem millimeters plywoodskiva och drog fast med tio sex millimeters maskinskruv. Laskbrickorna dränktes i epoxi för att stå emot fukt. Glömde fota när jag var klar med det men det får bli en bild i morgon.

Vidare limmade jag sju proppar i hål som jag glömt lite här och var, hoppas det är klart med hål nu :-)

Akterspegeln fick en första omgång förtunnad fernissa och dagen avslutades med att jag spacklade nåt på insidan med epoxi. Blev inte riktigt klar med spacklingen innan jag var tvungen att ge mej av hemåt och laga mat till barnen så jag har en liten rest att ta igen i morgon.

I morgon har jag planerat in åtta timmars jobb plus en timme från idag, kommer kanske att skjuta en del till helgen då jag inte har planerat så mycket båtjobb men tiden finns där som reserv....

Drygt 18 arbetsdagar kvar enligt nya räkningen

Visningar: 93

Kommentar av Joakim Funhammar den 23 Mars 2012 kl. 23.11
Gillar får börja kalla dig flitiga lisa;~0 eller bara Tor
Kommentar av Tor Hedvall den 24 Mars 2012 kl. 8.27

Tokiga Tor, kanske?

Kommentar av Joakim Funhammar den 24 Mars 2012 kl. 9.05

:-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor