En vanlig dag i mitt liv? Naej, kanske inte. Men ännu en av de dagar som får mig att fundera - hur mycket kul finns det kvar därute att hämta? En kamrat ringde för några veckr sedan och frågade om jag kände till någon Kermath Sea-Jeep? Nix, svarade jag. Har sett en på bild från Eskilstuna för 25 år sedan. Sedan dess inget.
Två dagar senare fanns den på annons på Blocket. 60 hästar stark, komplett och gick runt. Gångbar? Vet ej. Men bara att den går runt, har kompression och ser vettig ut, lovar gott. Köptes i Skellefteå och hämtades av min otroligt trevlige kamrat Ulf Lindén (tack Uffe) i Piteå. Står nu på halvpall och väntar på hemtransport med lämplig lastbilsflak. Så nu ska jag bara ringa till kamraten och säga - Japp jag har sett en Sea-Jeep. Snart till och med hemma på gården.
Att det kunde dyka upp en ny okänd 26 fots Chris Craft 2009 hade jag inte heller trott. Men det gjorde det i förrgår. Helt ny för mig, och kanske till salu. Sugen? Jag är på...
Hade också trevligt besök av en nyvunnen kamrat som ville hämta en gammal Rudénare som är bortskänkes. Det projektet var för stort, men han nappade på ett annat. Så nu får snart en av våra medlemmar konkurrens i renoverandet av en systerbåts sakteliga återuppbyggande. Det är kul när gammalt kul blir omhändertaget.
Snart är det också flytande båtmässa i Stockholm. Mitt kära Museihustes Motorbåtsmuseum kommer visa fem båtar i sjän. Välkomna dit och njut.
Nu är det godnatt snart. Kan bara inte låta bli att visa några utdrag från instruktionsböckerna till Kermathen. Och kan inte heller låta bli att skvallra om att i morgon startar bilen och styr mot västkusten för att plåta okänd Ljungbergare. Endast två ägare sedan 1947. Sådant är kul.
Må så gott i nattens mörker.

Visningar: 141

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor