Under lång tid har jag kikat lite efter gamla KSSS märken men på senare år har jag väl mer eller mindre slutat leta. Jag har inte mycket till övers för monarkin men Sindbad var under många år registrerad i KSSS och dess dåvarande ägare (Herr Rapp) var engagerad i klubben - skruvhålen efter märkena syns fortfarande i friborden. Det finns nygjutna för 2300 kr/st men så nödig är jag inte.....och det skulle inte vara samma känsla heller.

Idag gick jag på loppmarknad och så ligger det plötsligt ett gammalt märke där i skrotlådan. Billigt. Det kunde ha varit två men man får vara glad ändå. Det är rejält tungt och har lite lagom patina. Det som förvånar mig är att det inte är plant (se bild). Har svårt att tänka mig att det skulle gå att böja gjuten mässing så jag antar att det skall vara så - någon som vet?

Mvh

J2000E

Här är en bild på Sindbad (med lite annorlunda ruta) och KSSS-märken. Bilden har jag mycket tacknämligt fått av Pia Mannerfelt, släkt med tidigare ägare.

Visningar: 157

Kommentar av Janne Hansson den 24 April 2010 kl. 22.30
Hej! Det där är ett problem jag stött på i ett helt annat ämne. Nåväl! Det går att lägga in beslaget i en "ugn" och där ta bort spänningarna. (Ingen vanlig ugn) Där efter kan man "knacka" ut formen...
Mvh Janne Hansson
P.S Fräck båt!!!
Kommentar av Micke Öhman den 25 April 2010 kl. 20.03
Dom märken jag har sett har varit just skålade.....
Kommentar av Henrik Widstrand den 27 April 2010 kl. 10.25
Alltid kul att göra loppis fynd.Det är alltid när man har gett upp man ramlar på det man söker.mvh
Henrik

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor