Kurres Flathead: Byggandet av ett auspuff-system och sommaren som försvann....!

En liten men ack så komplicerad punkt på Kurres att-göra-lista var byggandet av ett nytt avgassystem från limporna och bakåt. Inget går ju att köpa till detta så det fick bli ett äkta one of-bygge, föga förvånande för de som håller på med gamla veteranbåtar......!

Vi valde att bygga i rostfritt och började med de laserskurna, och sjukt försenade, gavlarna för att ansluta mot NOS-limporna från Motor AB Nils Gustavson:

Sedan sammanfogades dessa tillsammans med en hög av rörböjar:

...till detta endast punktade embryo av själva avgasningsdelen:

Såg så här ut i båten för kontroll av höjder, vinklar, frigångar mm:

Efter lite justering så byggde vi på med vattenmantlingsböjarna, svårt ord, och anslutningen mot den redan befintliga 3" slangen:

Jag fixade även till egna packningar mot flänsen samt dräneringspluggar för vintertömning:

Efter en intensiv helg med bilträffen Wheels Nat´s Norr och halvvägstillhundra-firande så återvände jag häromkvällen till Kurre full av förväntan för att testa hur det blev med det nysvetsade auspuffsystemet och om det skulle passa ..................det blev RIDÅ direkt! :(

Då det vart småstressigt i slutet så var vi tvungna att uppskatta vinklar och frigång för slang mm innan den yttre delen färdigställdes men det funkade uppenbarligen inte alls som vi tänkt och nu har ju min hovleverantör av svetsfog av någon outgrundlig anledning bestämt sig för att fly fältet så långt bort han kan i sin egenbyggda och snigelliknande farkost, så han går ju inte att nå förrän efter typ 6 veckors ledighet, tänk den som hade den möjligheten!

Äh, han är verkligen värd all din låååååånga semester men nu får han använda sina marinblå Speedos till nåt annat än mahognybåtsåka i Kurre denna sommar för nu ser det mörkt ut på riktigt med sånt...  :(

Så jag samlade ihop alla mina verktyg och drog verkligen täcket över Kurre som nu får vila ytterligare tills det kanske blir ett dopp....frågan är om man verkligen skall sätta båten i vatten........? ;) 

Vi drar ju till USA i drygt 4 veckor snart så nu säger vi natti-natti till Kurre för ett tag:

Kanske ändå var någon sorts mening med allt strul i slutet och att sommaren inte blir på hemmaplan, Kurre vill vara kvar på land ytterligare ett tag! Båten har ju trots allt inte vart i vattnet sedan 1983, hepp!

På återhörande....från USA kanske! :)

 

 

Visningar: 506

Kommentar av Johan Ankarbäck den 1 Juli 2015 kl. 15.02

Trist att båten inte blev klar till sommaren men det är ju långt till isen lägger sig :)Har också insett att allt tar mycket längre tid än man tror. Det är alltid nån liten detalj som det hänger upp sig på...

Kommentar av Håkan den 1 Juli 2015 kl. 15.08

Visst är det så, Johan och tack för stödet!....för mig är det viktiga att allt blir rätt och som jag vill ha det ....tänker inte göra om det sedan! :)

För övrigt så är Kurre i princip helt klar annars förutom at jag inte monterat brandsläckaren än....

Kommentar av Johan Ankarbäck den 1 Juli 2015 kl. 15.53

Ja, jag håller med. Bättre att göra det rätt från början än något halvdant. Elsa ligger iallafall i vattnet så man kan sitta i båten och guppa runt :) Håller på med elsystem, avgasrör och bränsleledningar. Hoppas hinna klart till min semester om två veckor.

Kommentar av Håkan den 1 Juli 2015 kl. 15.55

Härligt det låter! :)

Det fixar du, Johan!! ;)

Kommentar av Stefan Wendin den 1 Juli 2015 kl. 21.42

Attans!

Kommentar av Håkan den 1 Juli 2015 kl. 22.23
Eller hur, Stefan!
Bara att bryta ihop och komma igen! ;)
Kommentar av Stefan Wendin den 2 Juli 2015 kl. 9.53

Ja som jag brukar säga det, det är underbart när det går helt fel för aldrig någonsin har man då varit så nära att göra helt rätt ;)

Kommentar av Håkan den 2 Juli 2015 kl. 9.59

Klokt och sant sagt, Stefan! :)

Känns ganska skönt ändå att Kurre har det ok på land nu när vi blir bortresta så länge utan tillsyn så.... ;)

Kommentar av Stefan Wendin den 2 Juli 2015 kl. 10.01

Ja fattar men annars kunde jag tänka mig att köra runt kurre 4 veckor i sommar jag lovar det kostar ens inget att jag är "barnvakt" haha
Ha en fin sommar nu!

Kommentar av Håkan den 2 Juli 2015 kl. 10.05

Taget, Stefan! :) :)....dock får du köra runt här på land! :)

Ha en bra sommar du med, hoppas det blir fint på sjön!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor