Borrade ett hål och åkte ner med spantet, då allt var klart i stort sett så gick det på ett par timmar att få JB8 på plats. Kändes skönt att vara klar till lunch och då hann jag med att linolja kölplankan och akterstäven också, lite sprickor har det börjat bli! Kanske ska jag hälla fernissa på ekbitarna för att hejda sprickbildningen, kollar med sakkunskapen i veckan som kommer. Städa undan en del hann jag också med då jag drar till Trosa inför kommande veckas seglingar.

En liten fundering jag har som nog har format sig till ett beslut är att jag förmodligen blir tvungen att måla friborden i stället för fernissa. Det tar emot lite vid tanken men rent krasst så spar det skrovet och jag kan dessutom spackla ut en del ojämnheter som annars hade varit svåra att dölja. Bordläggningen kommer att bli lite bucklig där jag drar in borden och där tidigare ägare har slipat bort det som skjutit ut....

Så här kommer det kanske att kunna se ut:

Kanske inte så tokigt ändå....


Nä, nu åker blåstället in i tvättmaskinen och jag till Trosa!

Visningar: 114

Kommentar av Henrik Widstrand den 30 Juli 2010 kl. 17.24
Kommer nog att se helt ok ut som vit.Henrik
Kommentar av Peter Björkdal den 1 Augusti 2010 kl. 19.17
Tips Tor! Jag målar Komets fribord med en bruten vit kulör, åt Stockholmsvit hållet faktiskt. Blev inspirerad av Mia och Lilla Spjut för många år sedan. Det gör att friborden inte ser lika skitiga ut, och dessutom är det nog historiskt riktigt, eftersom båtfärger nog inte var så vita som dagens när våra jakter byggdes. Vissa fabrikats vita färg är ju så min i h-e vit att den ibland ser ut att börja skifta i turkos....Jag använder Inernationals interlux som jag bryter hos Bojens färg. Om du vill ha receptet så är det bara att säga till!

P
Kommentar av Anders Værnéus den 2 Augusti 2010 kl. 9.00
Me like. Och Peter - kan du inte skvallra om receptet?

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor