Jörgen Lundén med sin Piraya 18, sätter nytt hastighetsrekord på Göta Kanal 20100731

Visningar: 524

Kommentar av Janne Hansson den 2 Augusti 2010 kl. 13.48
Hur fort gick det???
Kommentar av Bo Wahlström den 2 Augusti 2010 kl. 14.21
Det lutar väl åt att det var knappa 68 knop, har inte fått det bekräftat ännu, men någonstans där i trakten ska det vara i alla fall :-)
Kommentar av Janne Hansson den 2 Augusti 2010 kl. 14.41
Hoppsan!!! :o)
Kommentar av Lasse Modin den 2 Augusti 2010 kl. 15.57
Det ser ut som om en fartgräns på 40 knop vore hälsosamt...
Kommentar av Johan Hansson den 2 Augusti 2010 kl. 19.23
allt behöver inte vara hälsosamt Lasse... Haha jag röstar för kraftiga nät utmed kanten till nästa år så att publiken är safe iaf... hehe... nä skämt och sido du har nog lite rätt !... Janne Var du där eller? vore ju synd om jag missat dig däruppe..
Kommentar av Lasse Modin den 2 Augusti 2010 kl. 20.38
Ja, i Roslagsloppet har vi en säkerhetsgräns på minst 25 meter till åskådare och även i 40-knopsbåtar ska man ha racingväst och hjälm. Och i Väddö Kanal kör vi 5 knop! ;-)
Kommentar av Janne Hansson den 2 Augusti 2010 kl. 22.29
Nix Johan! Stod med mursleven här hemma och slog ihjäl tiden. Gruvligt avundsjuk på er alla som var där och kunde njuta av nästintill flygande båtar. Var dock på museihuset helgen innan och fick se en plastsnipa bränna förbi i kanalen i säkert fyra knop, ingen hjälm i sikte på den besättningen heller...
Kommentar av Johan Hansson den 2 Augusti 2010 kl. 22.53
HAHA janne.... undrar om det är obligatorisk hjälm på dig när du badar med dina båtar... Lasse jag kommer med min Realloy Comet nästa år.. är redan anmäld och det kommer bli svårt tror jag att hålla sig under 30 knop med den också... men det är faktiskt sant som du säger... man är ju aldrig helt hundra hur båten går... rätt som det är får man ett kast och då kan det gå riktigt illa... för ca 20 år sen fick jag ett idiot kast i en liten mahogny racer och det slutade med ett bryggbesök.. hela båten stod på bryggan... ingen skadade sig och båten klarade sig helt från skador också... änglavakt den gången.. men den var livsfarlig den båten man kunde göra en tvär sväng och hoppa på sina egna svallvågor... det bara skrek i motorn när den var i luften... och nu snackar vi inga archimedes varvtal Janne... utan stressad Mercury... MURSLEV!!! är det betongbåt på gång?
Kommentar av Janne Hansson den 2 Augusti 2010 kl. 23.17
...Med tanke på all frigolit jag slängt in i bottenvåningen så kanske fanskap till hus flyter och med dubbla Mercury höghus på ena kortsidan kanske jag får till ett fungerande ekipage till nästa års "Fri fart"... Sa du något om svallvågor Johan. ;o)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor