Efter att ha sett Bobby Cyrus bilder på Stockholm och det vintriga båtlivet just nu så kände jag mig tvungen att försöka muntra upp stämningen lite.
Då lågkonjunkturen hägrar som ett spöke över Europa och även drabbar vår verksamhet i Skåne,  så beslöt vi oss för att stanna hyveln, stänga lådan och ta en tur till någon annan plats.Får liksom ta tillfället i akt då vi vanligtvis har alltför mycket att göra.
  Sitter just nu på Gili Trawangan mellan Bali och Lombok. En annan form av skärgård än det vi alla är vana vid. Gott om grynnor även här, dock korall istället för granit. 26-35 grader varmt och nästan detsamma i vattnet. Soppan kostar knappt tre kronor litern så därav anledningen till alla monstruösa utombordarinstallationer. ( se bild) Och nog fan går det fort med 5x300hk vill dock inte se virveln i tankarna...Räcker med blicken i kölvattnet.
Utombordare verkar vara kutym, snurra eller longtail. Räcker inte en så spikar man på med kärror tills man är nöjd. Den bifogade fiskebåten med allt krås och alla longtails på SB sidan talar för sig själv..Kolla även in allt lull lull!Värre än gröna lund i Juli! Allt för Att blidka gudarna ( dom har många gudar på Bali)
Så många yachts är här inte att tala om, lika lite som "nöjesbåtar" i allmänhet. Däremot en aktiv flotta av arbetande, fiskande, materialhanterande osv båtar av alla storlekar. En viss liknelse med skärgårdens arbetshästar finns allt. Helt naturligt då Indonesien är en enda jättelik arkipelag  av öar och rev.
Det finns ett flytande båtliv, även i december!
Feja på under pressarna! snart nog är det vår.
Hälsar
Eders underdådige medlem
Fredrik Lundahl
Röda Möllan

Visningar: 250

Kommentar av Anders Værnéus den 10 December 2012 kl. 15.35

Du vet - det är bara piratkopior allt där... :-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor