Vårt jättepussel i Gammelbåtsköping börjar läggas. Våra lockrop efter Greyhounds börjar ge resultat. Det knakar och prasslar i buskarna när den ena ägaren efter den andra kryper fram ur sina gömställen med händerna i luften och en bild i ena mungipan. ”Ja, jag har också en Greyhound. Ja, jag ska berätta…”.

Klart är att i ett hemligt förråd strax utanför Oslo, står en tidig Greyhound Coupé. Ägaren, vi kan kalla honom Hans, köpte den utanför Norrköping för en herrans massa år sedan. Trött men komplett. Botten är slut och båten står och väntar på framtiden. Vår medlem Hans-Åke Sköld berättar om båten att den fanns i Kolmårdsskogarna under flera decennier, så där verkar historiken kunna ordna till sig med tiden.

Snickargubben Göran Levin flydde Stockholm för några år sedan och med i flyttlasset gick det en Greyhound Coupé av de lite senare årsmodellerna – du vet den där runda strömlinjeformade varianten. Även Görans båt är komplett med är seg i botten, men mäster Göran kan ju det där med hyvel och såg, så sätter han bra igång så är hålen i botten borta i ett nafs.

foto: Jonas Borrfors

En annan av våra nostagibåtssmittade är Jonas Borrfors. Hans Greyhoundkoppling börjar när en polare handlade en Greyhound Sport. Projektplanerna var klara men inte helt genomtänkta så båten blev en börda i garaget. Tjatet på Jonas började men han stod emot ända tills den dagen på priset blev en krona eller upphuggning. I vinter ska Jonas alltså rusta Greyhound och hoppas bli klar till sommaren.

Jakten på Björn Melanders Grace pågår och ryktet säger att det finns en syster till henne i Grums… Vem vet mer?

Alles für idag, fellows. Sov sött med klassiska drömmar.

Visningar: 351

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor