God Jul och ännu ett dåligt år för Kickan II

God Jul alla & tack Anders för jobbet med SCB!

Vill också nämna att fortfarande ligger Kickan II (troligen), en stor (14m ?) kanothäckad Pettersonbåt från 1925 kvar på Linavarvet utanför Södertälje. Utan täckning nu i 15-20 år.

Varvsägaren vägrar ange vem som är ägare eller vidarebefodra meddelanden till honom/henne. Han får fortsatt 6000 kr per år för att låta henne ruttna. Jag har jagat under många år genom anslag, annonser prata med gammelbåtsfolk i Södertälje. De flesta kände inte ens till henne!

Varvsägaren kommer att hugga upp henne så snart pengarna slutar komma in, flera ton bly bultat i kölen och ett fint ankarspel lockar!

Föreslår att alla som har vägarna förbi Södertälje (ett par kilometer på södra sidan av kanalen på Mälar-sidan) åker in och visar vederbörligt intresse för båten så att han förstår att en destruktion inte kommer att gå obemärkt förbi.

Bortom räddning??

Bilda ett konsortium och skicka henne till ett varv i Baltikum?

/ mikael K

Visningar: 243

Kommentar av Hasse Johansson den 24 December 2009 kl. 22.32
En annons(efterlysning) i lokalpressen med bild för kontakt med ägaren !? kanske vor nått.
Mvh Hasse
Kommentar av Örjan Vestgöte den 24 December 2009 kl. 23.53
Den här båten känner jag igen ! 1987 (troligen) hittade jag en annons på denna CGP-båt, den ska ha varit 15 m lång o 3-3,5 m bred. Båten var upplagd på en marina på en av Mälar-öarna. Nyrenoverad Ford-6:a diesel var monterad. Båten var kraftigt ombyggd, det syns tydligt på denna bild att salongen är breddad midskepps och framåt. Om jag inte minns fel var ett koppartak (!) pålagt på salongen. Säljare var 3 yngre personer som inte mäktade med renoveringen. Begärt pris 45,000:-. Jag backade direkt och tackade nej. Några dagar senare hörde jag av mig igen, hade börjat tänka om eftersom den nyrenoverade motorn var värd en hel del. Fick då höra att båten var såld. Den hade blivit sjösatt direkt av köparna och de hade (sned-) seglat iväg. Har för mig att båten ursprungligen ägdes av Hugo Duus (vem nu det var...)
Kan kanske hitta mer detaljer, har sparat en hel del info om gamla objekt.
Kommentar av Örjan Vestgöte den 25 December 2009 kl. 0.01
Lite mer info: När jag läste annonsen (-87) stod inget om att det handlade om ett stort furuskrov. Jag blev överraskad och besviken när jag fick se båten som redan då såg väldigt risig ut. Eftersom jagnågot år senare köpte Salome, också furskrov så har jag flera gånger ångrat att jag inte slog till på Kickan. Jag bedömde att skicket på Kickan's skrov var väldigt mycket bättre än Salome's. Kicka ser ju helrisig ut nu, men med ett skrov i kärnfuru och koppartak på salongen (hoppas jag har rätt) är det inte säkert att projektet är omöjligt.
Kommentar av Anders Værnéus den 26 December 2009 kl. 10.36
Hej Örjan,

japp, det är samma båt. Minns du styrhytten som var på då? En anskrämlig sak som var bland det fulaste som setts. Var också på henne då men backade inför allt som fanns att göra på henne. Hon är ju hel kul på alla sätt, byggd i Nyköping 1925 och allt. Men det är inte Hugo Duhs-båten. Den låg längst upp på varvet under en taskig press. Också furuskrov och spetsgattad, men "bara" 13,3 meter lång. Någon som vill ta tag i den föresten?
Kommentar av Marcus Winberg den 28 December 2009 kl. 22.57
Oj. Det rycker ju till direkt när man ser något sånt här :) Det bara måste ju gå att få lös den på något vis?
Jobbar du med att få lös henne Micke? Shit vad häftigt.... Nu måste man ju åka förbi nästa gång man är ner över..

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor