Visningar: 850

Kommentar av Ulf Lindén den 28 Januari 2013 kl. 13.27

Underbar modell! Tyvärr är denna sönderkapad och plundrad på alla unika originaldetaljer, som dessutom är i stort sett helt omöjliga att få ta i! För att rekonstuera/renovera den till en Glaspar G3 krävs nog en donatorbåt men som busbåt, javisst men inte för dom pengarna!

Jag vill med det starta en "debatt" och påstår därmed helt ogenerat att det är helt ok att betala riktigt bra för ett fint ämne som är komplett och orört men i behov av restaurering, har dessutom båten en spännande eller i alla fall komplett historia så blir den dessutom till exrtra stor glädje för sin ägare med omgivning.

Är båten blank och fin men saknar allt det ovanstående, skall värdet vara ringa! Är det dessutom ett "vrak" så....

I Sverige betalar vi på tok för mycket pengar för dåliga objekt, samtidigt som fina originalbåtar inte alls värderas som dom förtjänar.

Alla som gjort en seriös renovering vet vad det kostar i tid och pengar!

Vad anser ni om saken?

 

Kommentar av Åke Månsson den 28 Januari 2013 kl. 19.55

Bra talat Ulf! Även en liten enkel sportbåt kan bli riktigt kostsam att renovera så priset på inträdesbiljetten ska vara rimligt. Rötskador i stringers, durk, akterspegel mm är något man måste räkna med. Men varför inte göra en liten "busbåt" köregenskaperna är riktigt underhållande hos denna modell. Att hitta de originabeslag som saknas är riktigt svårt då de är en bristvara även i USA, bättre då att satsa på en customrenovering utan avsikt att allt ska vara original, släpp loss fantasin. En "googling" på Glasspar G3 rekommenderas, mycket finns att hämta på nätet. Bild på några udda och men inte helt rekommendabla objekt bifogas.//Åke M. Glasspar G3 -1960

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor