Foton på äldre Boghammar båtar sökes.

Hej,

Jag heter Ibb Jessen och jag skriver en bok om Gustafssons & Anderssons varv (Boghammar Marin) på Lidingö. Jag vänder mig till alla medlemmar för att söka äldre bilder på Boghammar båtar, gärna med en berättelse.

Min pappa jobbade på varvet i 37år och vi bodde i "Gula villan" som är boningshuset inne på tomten. Min barndom var alltså präglad av båtar och varv. Jag sommarjobbade flera år på varvet under racingperioden i slutet av 60-talet. Min pappa och jag bytte motor på Speedy Gonzales till en 600hk Daytona bensinmotor en sommar och på höste vann Speedyn Getingloppet.

Varvet grundades 1905 vid Klara strand och flyttade till Skärsätra på Lidingö 1915. Sedan dess har varvet funnits på samma plats och drivits i fyra generationer av Boghammarsläkten - rätt unikt!

Min bok handlar om familjen i fyra generationer, tomt och byggnader, båtproduktionen, racingperioderna, omgivningen, äldre grannar och anställda. Boken blir på ca 270 sidor och fylld av massor av fotografier.

Hör av er om ni har något att bidra med.

Tack!

Visningar: 263

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor