Efter att ha renoverat motorn till Elsa i vintras och sedan fixat iordning botten med ny grundfärg och sedvanlig vårrustning i våras med slipning och ny lack såg jag verkligen fram mot en skön båtsommar men det är inte alltid det blir som man tänkt sig.

När jag kopplat in motorn och startade för första provturen var oljetrycket borta. Inget tryck alls kom upp till toppen. Det var bara att ta hem motorn och riva isär den igen... Hittade dock inget större fel på den men oljetrycket är fortfarande noll. Det är oljetryck nere på lagren men i stort sett inget kommer upp till toppen. Verkar som trycket pyser iväg inne i blocket någonstans och tillbaks till tråget. Kanske något spruckit eller något liknande.

Efter att ha mekat motor och båt varje ledig tid hela vintern och våren orkade jag inte mer så Elsa har fått ligga vid bryggan hela sommaren. Tänkte att hon mår bättre i vattnet än på land. I helgen fick hon komma upp på land igen.

En annan trist sak som hände när det var så torrt i våras var att nåten som används att täta däcket med helt spruckit sönder. Det blir totalt vattenfall nu när det regnar. Däcket skulle behöva fixas till med nya svällister men det är alldeles för tunnt för att skrapas en gång till så det måste göras om helt. Det är så tunnt så man får gå försiktigt och inte kliva framför luckan.
Nu blir det nog till att försöka sälja båten även om det tar emot. Byta däck är ju ett jättejobb och jag har ingen bra plats att hålla till på för detta. Få fart på motorn lär ju också ta ett tag. Man önskar att man hade båten hemma på tomten, då skulle något sånt här kännas lite mer genomförbart.

Visningar: 348

Kommentar av Håkan den 4 Oktober 2016 kl. 5.49
Aj då, det var ju tråkigt!
Tyvärr är det ju baksidan med att jobba och vårda våra gamla klenoder....man vet aldrig vad som dyker upp i form av problem. :(
Känner igen det där med att vilja ha båten hemma på tomten......
Kommentar av Stefan Lindberg den 4 Oktober 2016 kl. 15.55

Och du som byggde en sån fin motor. Trist

Kommentar av Kent Jonsson den 20 Februari 2017 kl. 0.20
Oj va obra......har själv precis likadant problem med motorn inge oljetryck,och har i vinter plockat ner den,satt ihop allt och ska idagarna starta upp den.Samma med däcket men jag har lagt två lager plywood och skruvat samt limmat med förskjuten skarv med epoxi west system.Slutvarv blir oregonpine,de ska läggas isommar.Ett annatjobb har dykt upp,måste troligtvis nåtlimma hela skrovet under vattenlinjen och en bit över,de du tur jag är pensionär

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor