Fortsatte att plocka isär båten och kolla vad som måste göras idag. Skruvade bort sidolisterna (finns en yttre och inre) och skarndäcket på styrbordssidan för att se hur det ser ut under. Ser inte ut att vara så många pluggar förrän man sätter igång att borra bort dom :)

Som det brukar vara så upptäckte jag att det blir betydligt mer jobb än att bara byta ut den dåliga översta delen på borden i fören. Listen dom sitter fast i innanför (balkvägare?) är helt rutten den också.

På babordssidan upptäckte jag att skarndäcket är lika dåligt i kanten som övre delen av bordet. Vet inte hur man ska kunna byta det för det verkar sågat ur en ca 40-50cm bred mahognybräda. Gissar att såna blev utrotade för 50 år sedan. Någon som har ett tips hur man löser det hela?

Man kan ju fuska och bara sätta dit en ny sidolist som täcker det hela men det känns inte så kul. Dessutom kan det nog läcka in vatten i skarven då.

Visningar: 222

Kommentar av Anders Johnsen den 16 Juni 2014 kl. 9.58

Skal bli interessant å følge prosjektet ditt. Jeg har mange av de samme problemstillingene på mitt eget prosjekt. Min båt er også tynn i kledningen og mange av proppene over naglene er så tynne at det har falt av. I tillegg til at jeg må bytte bunnen og legge nytt dekk.... 

Kommentar av Johan Ankarbäck den 16 Juni 2014 kl. 16.43

Oj, ja där har du lite att göra :) På min båt är botten redan renoverad av någon tidigare ägare. Blir säker tillräckligt med jobb att fixa däcket och övebyggnaden.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor