"Boghammar" eller är det egentligen en Ruben Östlundare??

Till salu på Blocket (för endast 79000!)

http://www.blocket.se/stockholm/Boghammar_i_bra_skick_33483079.htm?...

 

Jag skrev dock ett inlägg om "Sjöbris" förut, byggd på Fröbergs Varv, Lidingö i Stockholm 1948,och är inte snarlikheterna ganska uppenbara??

Fast Sjöbris är dryga metern längre.....

Visningar: 354

Kommentar av Lasse Modin den 26 April 2011 kl. 23.36
Ja jag tänkte på det när du skrev om Fröbergarn. Den här båten tillhörde dom jag inte ens behövde titta ut genom fönstret för att känna igen, när jag bodde i Tullhuset i Vaxholm.  Ägaren måste vara döv... ;-)
Kommentar av Micke Öhman den 27 April 2011 kl. 9.30
Sjöbris verkar ju vara förlängd jämfört med ritningen, medans den på Blocket verkar blivit kapad i aktern...???
Kommentar av Micke Öhman den 27 April 2011 kl. 20.52

Obs! Den påBlocket för 79000 kan ju även sättas i relation till renoveringsobjektet "Sjöbris" som är till salu för en summa motsvarande en modern plastbåt i samma storlek!

"Der foreligger ett tilbud fra et dansk værft på færdiggørelsen (ca. 700.000 kr ex. moms), hvilket nogenlunde modsvarer hvad der allerede er investeret (incl. 2 fabriksnye motorer, der medfølger)."

Tolkar jag det rätt har man redan investerat 700,000 i nya motorer, samt har en offert från ett varv på färdigställande på samma summa, totalt 1,4miljoner........

Kommentar av Versk Mats Enkler den 8 Juli 2011 kl. 20.50

Nu har jag köpt henne och börjat forska lite smått i historien. Tror att denna båt är kapad ca metern akteröver. Helt klart byggd efter den ritning som ligger på webben (Sjöbris). Mycket är ändrat men grunderna finns kvar och skrovet är i mycket bra skick. De dubbelmonterade motorerna är borta och för ca 17 år sedan utbytta mot en Mercruiser 350 V8. Har nu börjat rensa bort de värsta ombyggnaderna interiört för att på sikt återställa till original. Tänker mest njuta denna sommar för att kavla upp ärmarna till vintern med helt ny inredning. Undrar vad hon hade för namn från början?

Hur som helst, en njutbar båt, som nu ska förgylla Siljan!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor