Birger Edelbergs blogg (4)

Ve och Fasa!

Fick chock igår. Tidningen "Klassiska Båtar" skall läggas ned! Den enda tidskrift som det ju egentligen är något med. Hur kan det finnas typ tio olika tidningar om tatueringar, och så går inte en enda tidskrift om riktiga båtar ihop sig.

Man borde göra revolution under mottot: "Presstöd till Klassiska Båtar". Eller stå utanför regeringsbyggnaden och skvätta blymönja på de ansvariga statsråden!

Tillagt av Birger Edelberg den 20 Januari 2015 kl. 17.23 — 9 Inlägg

Äntligen!

Idag är det vintersolståndet, så nu vänder det!

Slipa skraporna, rör om i färgburkarna, ladda batterierna. Snart är det dags!

God Jul

Birger

Tillagt av Birger Edelberg den 22 December 2011 kl. 8.29 — Inga kommentarer

Höstpyssel, fortsättning

Jag hade tänkt att duka rufftaket på Bojan i helgen, men hade inte fått tag i vaxad papp - oceanpapp -, så detta får vänta. I stället så började jag med rufftakets insida. Det är verkligen inte mycket plats i en gammal 22:a att arbeta på. Ruffen är så pass trång att jag utan vidare kan ligga på rygg på durken och ändå ha en hyfsat bekväm arbetsställning när jag skrapar rufftaket. Ingen ståhöjd där inte! Nåväl, nu är rufftaket skrapat, sandpapprat och grundat första gången.

Kraven på…

Fortsätt

Tillagt av Birger Edelberg den 7 November 2011 kl. 8.03 — 1 Inlägg

höstpyssel

Har äntligen tagit mig i kragen och skall försöka bli klar med min lilla 22:a. Hon är ritad av Estlander, byggd 1919 efter 1916 års regel, och har måtten 8.70 - 1.47.

Jag har tagit in henne i hallen, plockat i ordning alla grejor och börjat organisera upp mig.

Steg 1 blev byte av duk på rufftaket. Jag har nu grundat två gånger och spacklat och slipat, och grundat igen, så nu är taket slätt som en barnrumpa. Återstår att lägga duken, men har inte bestämt mig riktigt om jag skall…

Fortsätt

Tillagt av Birger Edelberg den 3 November 2011 kl. 18.22 — Inga kommentarer

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor