Äntligen färdig med skitjobbet att slipa av all glasfiber som båten var försedd med !! , Två heldagar med flexen & 60 korn på skivan !.
Provade med en-gångsoverall...., men fy tyckte det kliade än djävligare... så det fick bli kortbyxor - Tshirt och en bra mask ! sedan var det bara ha den ved-eldade våt-bastun uppeldad så man med jämna mellanrum kunnde gå in o öppna upp porerna och bli kvitt det dj.... skiten.
Men Nu är den trären och mycket fin i plyfan .... så det blir nog ätt laminera Epoxi samt lite Toplac på det hela !! :-))))

Visningar: 129

Album: Stor Speedy

Kommentar av Robert Sollare den 20 Augusti 2012 kl. 21.10

MYCKET bra jobbat Inge !!

Jag ser att den inte har någon triangelformad kloss i aktern.

Vad tror du ? Behövs den ?

Kommentar av Jan Sundstedt den 20 Augusti 2012 kl. 21.39
Jag vågar påstå att den behövs Robban! Det var ett problem med att få ordentligt propellerfäste (om jag minns rätt) som farsan löste genom att sätta dit kilen.

Inge: Det är alltså slipa bort plasten som gäller? Har du testat något mer handgripligt sätt? Jag är rädd att det kommer att bli tidsödande att slipa bort all plast på SuperSpeedyn. Jag skulle vilja bryta bort hela sk-ten!
Kommentar av Inge Andersson den 20 Augusti 2012 kl. 22.06

Janne : Det beror på vad skicket är under plasten..... , men det finns nog inget alternativ till slipning .. tyvärr !, Sedan måste man laminera båten utvändigt med Epoxi .... för förmodligen så är det så att de gamla Cascofen fogarna gett upp och då är det inte mycket som håller ihop båten !!!.

Detta arbete får man väga gentemot att bygga nytt..... och en Super-Speedy bygger man nog fortare än att renovera på detta sätt..... så vad gör man ?  ja nytt är nytt och håller ju ett tag framöver.

Vad gäller min Stor-Speedy så är den i ett mycket bra skick och djädrans välbyggd från början så jag valde att renovera den ... och lägga Epoxi-laminering utvändigt, däcket har jag planer på att fanèra i något vackert träslag , Mahogny eller Teak.

Robert : Kilen eller vatten-delaren som det heter har för uppgift att se till att motorn arbetar i ostört vatten, men på denna båt så har det inte varit monterad någon sådan .... och han jag köpte båten av sa att den gick bra med den 33 hk Johnson motor han hade när den kördes sist för 27 år sedan !?.

Får väl testa när det blir dags, har sett flera exempel av vatten-delare på båtar från USA så något får det säkert bli

Kommentar av Jan Sundstedt den 21 Augusti 2012 kl. 19.37
Jorå ... Cascofenfogarna är snustorra och hårda som sten, så jag vet vad om väntar Inge. Det blir renovering i vilket fall som helst. Om jag skulle bygga nytt skulle det knappast bli en SuperSpeedy, utan snarare en Cyklonfemma ... eller varför inte en Storfemma?
Kommentar av Hans Sanne den 23 Augusti 2012 kl. 10.58

Det kallar jag en riktig båtrenovering. Skall bli spännande att följa detta.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor