Hon får stå i solen en stund, och till beskådande!

Visningar: 111

Kommentar av Robert Sollare den 21 Maj 2017 kl. 16.42

Bra jobbat Lennart ! Vackrare än någonsin !  :-)

Kommentar av Lennart Bodén den 24 Maj 2017 kl. 18.35

Bäste Robert, tack för alla påhejningar från dig, och tack för du undrar om avdragare o kokarder!

Avdragare, är ej min idé, såg det för många år sedan i Båtnytt, men man kan ej göra hur som helst, gängor kan ha olika djup, man bäste välja en gänga som ej för djup, i mitt fall är axeln 25 mm, jag valde, efterberäkningar en gänga M25x 0,75, den är endast 0,75 mm djup, samma som stigningen, men sen måste man räkna ut då gängorna är ganska små i djup, att de håller för ett tryck utan kollapsa, och gängorna skär Då räknar man ut vag varje gänga tål, med hjälp av axialtryck för i mitt fall ss2343, sen får därefter beräkna hur många gängor fodras, för trycket,det avgör mutterns längd!

Kokard: Trevligt du hade nytta av detta. Men kan i nuläget säga dig, sökt på Gogel, fått kontakt, det skulle en kelt kunna ordnas, vi hör av oss! Dom hör av sig, men nej, det är tunt med de som vill ha sådant idag!

Sen kan det vara volymerna, 100st kan gå, men jag vill bara ha en, sista budet var 149:sek , men sen nej!

Idag testade jag nya propellern, all mycket bättre, lågvarv, motor går lugnt utan att skaka, högvarv lika så , men toppavar blev 4200varv, loggade då 24 Knop, minder än förra året, men det finnas en förklaring, förra året med annan propeller ströp jag bensinåtgången, det betyder motor skall ha lite med bensin, det handlar om tiondelar.

Då jag har alla verktyg för detta, så justerar jag , ökar två tiondelar, noterar resultatet vid test, detta är min grej i sommar. Men annars det blev ett annat ljud från motorn, samt ett annat svall! Jag börjar nå det maximala.

Ha det bra Robert, och vi höres, o bilder kommer, jag har fått den rätta injektionen!

Vänligen Lennart Bodén

Kommentar av Robert Sollare den 25 Maj 2017 kl. 16.20

Tack för allt du delar med dig av dina kunskaper Lennart. Jag har även en Nord Kapp King DC från 1972. Jag lyckades köpa tillbaka den båt vi i familjen reste omkring med i Östersjön om somrarna när jag var liten. Den har en AQ 170 rak sexa precis som din, med den skillnaden att den har tre stående SOLEX 44 PAI förgasare. Det är mycket intressant och lärorikt att följa dina arbeten och smarta lösningar. TACK Lennart för att du finns !

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor