Hamnens dag i Ed med inslag av veteranbåtsuppvisning.

Eventdetaljer

Hamnens dag i Ed med inslag av veteranbåtsuppvisning.

Tidpunkt: 16 Juni 2018 hela dagen
Plats: Dals Eds båtklubb. Dals Eds kommun. Ed
Eventtyp: uppvisning, av, veteranbåtar.
Organiserat av: Hans Sanne
Senaste aktivitet: 17 Apr

Exportera till Outlook eller iCal (.ics)

Eventbeskrivning

I samband med hamnens dag eller båtklubbens dag så finns det planer på att ha ett antal veteranbåtar på plats. En rundbana kommer att finnas på Stora Lee utanför båtklubben. Det hela ligger på planeringsstadiet. Ingen avgift. Det finns två ramper, 10 ställ platser. Cafe. Toaletter och stora parkeringsmöjligheter. Fina publik platser ca 300 meter bort vid reningsverket där båtarna passerar. Ingen tävling utan uppvisning. Betong bryggor. Perfekt ställe. Datum inte fastställt men lördagen den 16/6 siktar vi på. Till centrum ca 800 m där finns mat butiker m.m. Om du är intresserad att deltaga så sänd uppgift på detta forum. Tänk på att Stora Lee är en stor sjö där det kan gå vågor men effektfullt för publiken.

Kommentarplank

Kommentar av Jan Sundstedt den 21 Oktober 2017 kl. 10.47

Bra initiativ! Klart intressant! :-)

Kommentar av Hans Sanne den 19 December 2017 kl. 12.28

Styrelsen för Eds båtklubb fattade beslutet att vi skall ha ett veteranbåtsrace den 16 juni. Gå gärna in på Eds Båtklubben hemsida och kolla. Många fina bilder. En perfekt plats för detta. Är du intresserad att komma med din båt så hör av dig till Hans Sanne genom detta forum så ringer jag upp dig och du får svar på alla frågor. Men det handlar inte om någon defilering i 5 knop utan här är det full fart på banan vilket ställer större krav på föraren när många båtar kör samtidigt. Det är gratis att vara med och det blir en dag med båtsnack. Hoppas vi ses. Vi kan inte vänta till sista lördagen i juli. Riktigt båtfolk är lite otåliga. Hoppas du kommer Anders. Du kan damma av någon båt i museet. 

Kommentar av Hans Sanne den 19 December 2017 kl. 12.40

Vi kommer att ha en rundbana med fyra bojar där första racet är mellan 1100 -1200 och andra racet mellan 1300-1400. I varje timme två race där båtar snabbare än 25 knop kör först och sedan de som kör under 25 knop. Banan ca 1,5 km runt. Båtklubben har ett café där finns lättare rätter att köpa. På 60 och 70 talet var det båtrace på Foxen och Stora Lee så detta är inte första gången.

Kommentar av Hans Sanne den 14 Mars 2018 kl. 22.09

Ett tiotal båtar har mer eller mindre visat sitt intresse för evenemanget. Så det finns plats för många mer.Ingen avgift. Mera Selco, Ockelbo, Weedo, Venjan och andra båtar efterlyses.

Kommentar av Hans Sanne den 17 April 2018 kl. 21.28

Vi kommer även att ha båtloppis för dom som har tillbehör att sälja. De som kommer i husbil och har båten med står gratis på våra ställplatser från fredag. Kan det bli bättre. Om det är någon som bara vill visa upp sin båt på land så går det bra.

Kommentera

Erbjudande till Hamnens dag i Ed med inslag av veteranbåtsuppvisning. att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

Deltar (1)

Du tittar på Swedish Classic Boats tack vare

© 2018   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor