Ibland dyker det upp mejl i Inboxen som kan göra vem som helst rörd.
Här är ett utdrag från ett som jag fick i dag (2013-05-12):

1978 fick jag som åttaåring hjälpa småbåtshamnens vaktmästare i Ystad med att renovera övergivna båtar som skulle säljas av till förmån för segelsällskapet. En båt var bara det vackraste jag sett och all min tid och möda lades ned för att just denna skulle bli auktionens riktiga pärla. Båten såldes och efter avslutad auktion stod jag och sörjde min vackra båt.
Vaktmästaren Sven-Erik kom fram till mig och berättade att båten var såld men kommit till en riktigt bra ägare sedan gav han mig kvittot på båten och det visade sig att han hade köpt den till mig som belöning för jobbet jag gjort. Min gode far bestämde att det inte fanns plats för en båt hemma och efter sommaren fick jag ge bort den till en god vän.

30 år senare letade jag upp honom på eniro och han hade båten kvar. Nu var den röd och innan dess hade den varit gul, svart, blå och svar igen. I omgångar hade den varit plastad och reparerad. Nu har jag haft den i två år och har lyckats få fram den ursprungliga mahogny plywooden och lagt ned omätliga timmars arbete på att få den i samma skick som den var när jag slipade på den 1978.

I båten sitter det en platta där det står är båten är ritad av Åke Sundstedt och att den är byggd 1957, typ Cyklon V. Jag skulle gärna skicka över lite bilder från när vi sjösätter den i nästa vecka och provkör denna vackra skapelse. Tyvärr måste jag meddela att mycket hennes tidigare skönhet med vackra bog etc har gått förlorad under årens lopp och aktern är ombyggd, något som jag ämnar bygga tillbaka.

Så här såg hon ut för några år sedan:

Jag återkommer när jag har bild på skönheten i nuvarande skick!

Visningar: 285

Kommentar av Robert Sollare den 12 Maj 2013 kl. 9.35

- Bilder och mer om båtens öden vore toppen !!

Kommentar av Tor Rugsveen den 12 Maj 2013 kl. 11.03

Bilden känner jag igen, kul att det var en Sundstedtare i alla fall.

Kommentar av Jan Sundstedt den 16 Maj 2013 kl. 20.45

Så ser hon ut i dag och lär visas upp under Fri Fart i Sölvesborg!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor