Man kanske skulle börja skriva om sina projekt här, kanske kan det glädja någon, undra bara hur man får in bilder just här på bloggen. Oj jag lyckades......

Hur som helst är mitt årsprojket att renovera hela salongen till orginalutförande, alla har sagt mig att göra inredningsjobbet är det värsta som finns. Jag håller med, det går grymt långsamt tiden forsar förbi.

Bilden förställer då inredningen demoterades.

Men vad är orginal kan man undra, det är som när farfar snubblade runt i båten med sin bambukäpp och ojade sig över olika ideer som pappa hade om att förnya båten, sen trilla farfar av pinnen ochså fick pappa fritt spelutrymme parallelt med att massoniten kom in i världshistorien och då även in i Valkyrian, orginal för mej är före massonit tiden. Den tiden är väl dokumenterad med gamla fotografier där farfar och de andra gubbarna mest dricker pilsner och röker cigariller, farfar rökte märket Rio Brasil och hade en väluppforstrad hund som hette Lollo som sprang till kiosen i byn och köpte cigarillerna åt honom.

 

Renovera salongen var det ja:

 

Ett schema är bra att ha, har jag lärt mig genom åren, har man ett schema och håller sig slaviskt till det i flera år övergår schemat slutligen i ett tvångsbeteende, det är en bra utgångspunkt för renovera en gammal båt, man håller sin tidsplan å sen då man ojar sig över jobbet kan man alltid tänka att det är ju helt frivilligt.

Kostnader ska man inte tänka på då blir man bara orolig, man ska betala och sen bara glömma, då är det nästan gratis att renovera en båt.

En gång i tiden jobbade jag alltid på söndagar och en söndag inföll på nyårsafton och det var 30 minus, men jag var där under presseningshuset och fräste nya öronlister, de som är så där lite böjda vid örat. Örat är för övrigt ett idiotiskt påfund, det blir en massa konstiga möten med olika lister just där, en båt som har en fin lösning vid örat är Carl Stuart, medans Valkyrians öra är en katastrof av olika listmöten, hopplöst.

Nåväl jag har i höst invändigt, bytt några bottenbultar, siklat ren alla friborden samt botten och mönjat, samt lyft ur hela inredningen och renoverat den, alla spegelskotten 4 st samt 6 spegeldörrar par (totalt 12 st dörr blad) men sen måste det byggas endel nya spegeldörrar när jag renoverar köksavdelningen och underskåpen.

Har beställt och fått 6o meter pärlad mahogny som ska sitta som garnering över friborden i salongen, samt renoverat sängsidorna i massiv mahogny. Sängbottnarna har en gång i tiden byts från ektrallar till massonit, men nu blir det ektrallar där igen. ( för övrigt är all massonit borta nu ) I den förliga garderoben finns nu åter hyllplan i ek och snart kommer som garnering sitta pärlad kvistfri fura som på farfars tid. Typ som i akterruffen som det finns bilder här på min sida.

 

Idag har jag monterat spegelskotten och börjat linolja alla friborden och allt annat trärent.

 

Jon

 

 

 

 

 

 

Visningar: 247

Kommentar av Marcus Winberg den 30 December 2010 kl. 23.41

KUL!

Lycka till med ditt projekt och gottnytt år.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor