Vad ÄR det med våra klassiska träbåtar egentligen?

"Vi älskar dem .

Vi älskar dem för att de är primitiva och enkla . Naturligt ofullkomliga och helt fria från effektivitet .

Vi älskar dem eftersom de är gjorda av naturlig äkthet . Äkta trä , läder , järn , brons , mässing , glas , krom , lack , fernissa och färg.

De arbetar helt utan instruktioner men med ett handgrepp som är noga uträknat och helt självlärt genom tiden och vars kunskap överförts mellan åtskilliga generationer .

Våra båtar är tidskapslar och en levande historia - stilar och smaker av svunna tider , som bygger på århundraden av försök , äventyr , upplevelser , tragedi , och upptäckter . De är i ständig harmoni med vatten .

De är designade och skulpterade av uppfinningsrika sinnen , ögon och händer från skapande konstnärer och skickliga hantverkare , och gör att våra båtar inte bara lyser upp vår tillvaro , de formligen glöder .

De ger oss frihet från regler och gränser Det finns bara goda avsikter.

Våra båtar har själ , och de är medicin för själen . De är känsliga kaleidoscope , låter , luktar , ser och känns helt underbara . Och de tar oss till speciella platser - vikar , stränder , kanaler och öppet vatten eller hav - med samma kvaliteter"

//Micke

Fritt översatt och kapat från:
http://www.woodyboater.com/classic-boat-destinations/what-are-our-b...

Visningar: 299

Kommentar av Jocke Högväg den 13 Maj 2014 kl. 20.44

Väl beskrivet ! Effektiva är de iofs såtillvida att man kan få uppskrämd en 2 tons mahognykanot i 14 knop med 55 hästar :) Så effektiv skrovform har de i allafall våra gamlingar.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor