Hej! jag är 15 år gammal och ska börja på finsnickeri linje i gymnasiet till hösten.  Jag har vuxit upp bland båtar men nu vill jag ha en egen! Jag är väldigt sugen på en sweet sixteen eller något liknande! Jag vill helst ha en båt som jag kan renovera själv men det får inte vara något alltför svårt och inte något alltför dyrt! finns det någon som vet om vart någon finns  eller har en sweet eller liknande som vill sälja den för en rimlig peng.Ps helst under 10 000:-MVH Marcus

Visningar: 854

Kommentar av Hans Sanne den 10 Mars 2013 kl. 16.44

Bygg en plywoodbåt. Lyckan när du har lagt på sidorna och botten och du står i begrepp att vända hela härligheten går inte att beskriva. Den skall upplevas. Jag var själv i din ålder när jag byggde min första båt en "Flugan". Speedy kom strax efter men den har jag byggt nu på äldre dagar mer som en "rolig grej". Lite större båtar än dom jag nämde är Ragette och Sporty som kan bli väldigt fina och roliga när man är några stycken som skall ut på sjön. Sweet Sixteen är en tung båt som man får ha minst 80 hk om det skall bli något. Man kan verkligen springa på ett dåligt exemplar. Plasten var inte så bra i alla.

Kommentar av Hans Sanne den 10 Mars 2013 kl. 17.03

Kolla på "Ragette i sjön" som Michael Magnusson har lagt in så ser du hur båten kan se ut.  Mycket trevlig. Och har du sedan en kompis som har en veteranbil så hänger du den efter och är med på veteranträffar. Bara roligt.

Kommentar av Anton Freij den 10 Mars 2013 kl. 17.04
Håller helt med Hans, bygg en plywood båt. Är själv 13 år och har byggt Flugan, trevlig liten båt som är enkel att bygga. Och i höst blir det någon av Åke Sundstets båtar. Det finns ju då dom lite enklare "Flugan" och "Spite X" från hobbex. Och Sveriges mest byggda båt- Ragette (den ska väl du bygga Hans). Men om du vill ha en riktigt fin båt så ska du bygga någon av Åke Sundstedts konstruktioner. Sök på Åke Sundstedt på google så kommer det en sida där du kan få lite inspration. Och återigen upprepar jag Hans ord ,det är en helt fantastisk känsla när man får sätta sig och ratta sin egenbyggda båt för första gången.
Kommentar av Marcus Lundin Skärlund den 10 Mars 2013 kl. 17.53
Okej tack för alla tips å jag har börjat kolla på att bygga en själv men jag har inte riktigt hittat någon som passar mig än finns det någon som har nått tips förutom dem som står ovan?
Windyn som Åke sundstedt gjorde är fin å det är något sådant som jag skulle vilja ha. Någon som vet något som kan passa då?
Kommentar av Mattias Karlsson den 10 Mars 2013 kl. 18.02

Har tidigare nämnt att jag tycker att någon borde spika ihop en 20-30tals-racer för utombordare, kanske något för dig? I plywood förståss, borde gå  att sno ihop för en billig peng. Blir inte heller något stort projekt rent fysiskt då de flesta håller sig inom 4-5 meter i längd... Tex något som denna...

Kommentar av Marcus Lundin Skärlund den 10 Mars 2013 kl. 18.15
Tack! Ser ut att vara en väldigt fin båt! Va e det för någon? Problemet är ju att jag skulle vilja ha me polare i båten å den typen kanske blir för liten. jag vet inte?
Kommentar av Mattias Karlsson den 10 Mars 2013 kl. 18.25

Knappast det mest praktiska kanske men ballt! Sök i sjöhistoriskas arkiv, skriv bara racer så har du att titta på en stund. Polarna får snällt stå kvar på bryggan... eller så bygger de egna! Blir roligare med det andra alternativet. Kolla bland mina och Janne Hanssons bilder så får du lite inspiration!

Kommentar av Inge Andersson den 10 Mars 2013 kl. 19.30

Köp en ritnings-sats från Janne på en WINDY så får ni plats med brudarna med , och det är ju helt ok som ett litet " gesällprov " .. en kanonbåt !!

Kommentar av Peter Stålblad den 10 Mars 2013 kl. 19.49

annars kan jag rekomendera en Cyklon5:a

det är det roligaste jag kört på vatten på länge

Har en som är byggd helt i plast !!!

med en 50hk mercury

skitkul rent ut sagt

mvh

Peter

Kommentar av Marcus Lundin Skärlund den 10 Mars 2013 kl. 20.34
Okej har kollat på den men efter att jag har pratat med min morbror som är båt modell byggare och vi kom fram till att jag är inte tillräckligt erfaren för att bygga en egen båt just nu. Den ända trä erfarenheten jag har är ju slöjden i skolan så ja får nog vänta med att bygga egen båt tills jag gått

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor