Jag har fått tillgång till ett antal intressanta bilder från Stora Lee-Foxenloppet som kördes under åren 1968-1974, detta var på den tiden den längsta båttävlingen på insjö, 280 km!!!! med start och mål i Töcksfors. Någon som har information om detta ekipage?  Fler bilder kommer i sinom tid.

Visningar: 807

Kommentar av Åke Månsson den 15 Oktober 2012 kl. 22.14

.......glömde en sak, fotot är taget av Rolf Dalén, då för tiden verksam som fotograf i Töcksfors. Båten närmast i bild deltog sannolikt i den rundbanetävling som kördes i Töcksfors.

Kommentar av Bernt Nystrand den 16 Oktober 2012 kl. 0.35

Hej!

Körde Stora Lee_Foxloppet  68 och 69 i klass ET .Dels i en Weedo Gt samt i en Joker 16.Jag  byggde formarna tillsammans med Kaj Pettersson som ritat Jokern.  De båda båtarna framför och bakom var mina konkurrenter . 37.an   är en  Ron Jones trepunktare  med volvo 2l. motor. Marcus Classon ägde båten . Jag ritade och  byggde året efter en liknande tre-puktsbåt med volvo på rak axel. Tävlade i Skokloster utan större framgång då den gick mycket fort rakt fram  var omöjlig att svänga.   Motorn satt mycket öppet som även i Rom Jones båten så konkurrenterna gjord allt för att "dränka" oss innan start.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor