Efter en otroligt envis förkylning fortsatte renoveringen i helgen. Den nya avdelningen i sittbrunnen blev av med sin mall. Det var betydligt lättare än jag trodde att få bort den. Resultatet blev mycket bra. Eftersom jag använt byggplast för att få en yta på mallen som sen var enkel att få bort blev det tyvärr lite skrynklor i plasten. Efter slipningen kan jag konstatera att ny expoxi och glasfiber kliar mera än gammal.

 

Det krävs några lager till med glasfiber så därför har jag nu spacklat upp för att få en helt slät yta att plasta på.

Det som har varit positivt med en ofrivillig ledighet är att man kan fundera en hel del hur man ska göra vissa saker. Stinger, akterspegel, slipning/blästring och durken har varit ett konstant bekymmer. Nu tror jag att jag har en plan som kommer att hålla. Jag måste få akterspegeln helt klar innan jag kan sätta ditt stringers, eftersom ett par av dem ska sitta mot akterspegeln. När detta är gjort och durken är på så kan jag kapa bort däcket för att på detta sätt enkelt komma åt att få bort resten av färgen invändigt. 

 

Eftersom akterspegeln inte är helt plan har jag använt glasfiberspackel som utfyllnad mot trät. Hoppas att detta blir bra.

 

Detta var allt för denna helg.

 

 

Visningar: 346

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor